01 Mart 2021 16:50

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz: Lebaleb “sürü bağışıklığı”na geçiyor memleket

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Erdoğan'ın yeni anayasa açıklamalarına ve "normalleşme" kararlarına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Özcan Yaman/Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugünkü "Millete sesleniş" konuşmasında sarf ettiği anayasa açıklamalarına ve "normalleşme" kararlarına tepki gösterdi.

Erdoğan, koronavirüs tedbirlerinin ana gündem olduğu Kabine toplantısının ardından anayasa tartışmalarına dair "Kimse bizimle birlikte bu yolda yürümese bile Cumhur İttifakı olarak yeni ve sivil anayasa metnimizi tamamlayıp milletimizin takdirine sunmakta kararlıyız" dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz "'Kimse bu yolda bizimle yürümese bile' Anayasası; halkın Anayasası olmaz, halka rağmen Anayasa olur. Çünkü halk sadece oylayan değil Anayasaları yapan en temel kurucu unsurdur" dedi.

"Normalleşme" kararlarına dair de açıklama yapan Akdeniz, "Lebaleb parti kongrelerinden lebaleb “sürü bağışıklığı”na geçiyor memleket. Yaygın test yapılmadan, halka ücretsiz aşı ulaştırılmadan, 21 gün tam kapanma ve yoksullara ekonomik koruma sağlanmadan açıklanan bu 'normalleşme' adımlarının başka tarifi yok" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de son 24 saatte 69 kişi daha Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Dr. Halis Yerlikaya: Çarklar dönsün diye insana değil ekonomiye açılım yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa