02 Mart 2021 06:23

"Kontrollü normalleşme" başladı, okullar, kafe ve lokantalar açıldı

"Kontrollü normalleşme" kararı ile birlikte eğitim öğretime açılan sınıfların öğrencileri okulda yüz yüze eğitime başladı. Restoran, lokanta, kafeler hazırlıklarını tamamlayıp müşterilerini aldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün akşam ayrıntılarını açıkladığı "kontrollü normalleşme" başladı. Eğitim öğretime açılan sınıfların öğrencileri okulda yüz yüze eğitime başladı. Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler, çok yüksek riskli iller dışında, Türkiye genelinde faaliyetlerini 07.00 ile 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile sürdürebilecek. 

Lokantalar müşterilerini ağırlamaya başladı. İşletmeciler, müşterilerden sosyal mesafeyi korumalarını isterken, 4 kişilik masalarda en fazla 2 kişinin oturmasına izin veriyor. 

Bazı işletmeciler müşterilerine, maske taktıktan sonra ödeme yapmak için kasaya yönelmeleri yönünde uyarılarda bulundu. 

Orta riskli kentlerde müşteri kabul etmesine izin verilen işletmelerde hazırlıklar başladı. Masa ve sandalyeleri sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yerleştiren işletme çalışanları, dezenfektan ünitelerini yerleştirdi.

Türkiye genelinde ilk öğretim ile 8'inci ve 12'nci sınıflarda yüz yüze eğitime başladı. Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlandı.

İstanbul'da Anadolu Yakası'nda Kovid-19 tedbirler kapsamında sadece paket servis yapan bazı kafeterya, pastane, lokanta ve restoranlar yüzde 50 kapasiteyle hizmet vermek için masa ve sandalye düzenlemesi yapıyor. Sabah erken saatlerde börekçilerde yoğunluk gözlendi. Bazı vatandaşlar kahvaltılarını oturarak yapmayı tercih ederken, bazı vatandaşlar paket servis ile alışveriş yaptı. 

TEM Kavacık Anadolu-Avrupa yönünde uzun araç kuyrukları oluşurken, otobüs duraklarında bazı vatandaşlar trafik yoğunluğu nedeniyle uzun süre toplu taşıma aracı bekledi. 

Kent genelinde öğrenci servislerinin de etkisiyle trafikte yoğunluk gözlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin mobil uygulamasına göre saat 07.50'de yüzde 46, saat 08.20'de yüzde 58 ve saat 09.10'da yüzde 60 olarak ölçülen trafik yoğunluğu, saat 10.10 itibarıyla yüzde 60 seviyesinde bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli, yine HDP'nin 'acilen' kapatılmasını istedi

SONRAKİ HABER

Eski Japonya Başbakanı Kan: Türkiye'ye nükleer enerjiyi tavsiye ettiğim için pişmanım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa