03 Mart 2021 13:40
Son Güncellenme Tarihi: 03 Mart 2021 18:48

Bodrum halkı Adaboğazı’nın ranta açılmasına tepki gösterdi

Adaboğazı’nın ranta açılmasına tepki gösteren Bodrum Demokrasi Güçleri, “Ne Adaboğazı’nı ne de başka bir kıyımızı, koyumuzu ranta, talana teslim edeceğiz” dedi.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Adaboğazı kıyısının ranta açılmasına karşı Bodrum Demokrasi Güçleri basın açıklaması düzenledi.

“Adaboğazı’nın yağmalanmasını kim ister?​” diyerek bir araya gelen Bodrum halkı, çevre örgütleri, Emek Partisi, CHP, HDP, SOL Parti, TİP, kitle örgütleri ve CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan Bitez Belediye kafe önünde toplanarak Adaboğazı’na yürüyüş gerçekleştirdi.

Bodrum Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını EMEP Muğla İl Başkanı Nuri Alikoç okudu.

Alikoç, “Merkez bankasının 128 milyar dolarlık rezervini buharlaştıran, hesabını veremeyen  AKP-MHP iktidarı, halkın malı olan kamu arazilerini, ormanları, kıyıları-koyları, yaşam alanlarını ranta yağmaya ve talana açmış durumdadır” dedi.

“KIYILARI VE KOYLARI RANTA, TALANA TESLİM ETMEYECEĞİZ”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Bodrum Belediyesi’nden hazineye ait 75 adet parselin imar durumları hakkında bilgi istediğini hatırlatan Alikoç, “Dünyanın en güzel koyları birliğinin  bir üyesi olan Bodrum yarımadasındaki ve Gökova körfezindeki kıyıları-koyları Okluk Koyu (İngiliz limanı), Adalıyalı, Cenetkoy gibi alanlar imara, ranta, talana mı açacaktır?​” diye sordu.

Adaboğazı’nın ranta açılmasına karşı olduklarını dile getiren Alikoç, “Adaboğazı Bodrum’un içinde saklanan incilerden bir tanesidir. Halkın ve tüm canlıların ortak yaşam alanıdır ve öyle kalmalıdır. Doğal ve kültürel değerlerimize göz koyanlar bilsinler ki artık karşılarında biz varız, Bodrumlular var. Ne Adaboğazı’nı ne de başka bir kıyımızı, koyumuzu ranta, talana teslim edeceğiz. İstanbul’a ihanet ettiklerini itiraf edenlerin Bodrum’a ihanet etmelerine izin vermeyeceğiz. Tüm canlıların bir arada eşit, özgür ve barış içinde yaşayacağı Bodrum için  hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. (Muğla/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

"Kontrollü normalleşme" ile ilgili sıkça sorulan 12 soru ve yanıtları

SONRAKİ HABER

Konut mağdurları Varyap önünde eylem yaptı: Hakkımızı verin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa