04 Mart 2021 03:47

Tokyo Olimpiyatları'na deniz aşırı seyirci kabul edilmeyebilir

Tokyo Olimpiyatları Organizasyon Komitesi Başkanı Haşimoto Seiko, "Olimpiyatlara ülke içinden seyirci girişine izin verilecek ve deniz aşırı ülkelerden seyirci kabul edilmemesi planlanıyor" dedi.

Fotoğraf: Arne Müseler/Wikimedia Commons (CC-BY-SA 3.0 de)

Paylaş

Japonya'da hükümetin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunlarına deniz aşırı seyirci kabul edilmemesine yönelik planlama yaptığı bildirildi. 

Kyodo ajansının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, temmuzda düzenlenecek turnuvaya sadece ülke içinde seyirci girişine izin verileceği ve deniz aşırı ülkelerden seyirci kabul edilmemesi planlanıyor.

Karara yönelik planlama çalışmaları sürerken, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ile Tokyo Olimpiyatları Organizasyon Komitesi Başkanı Haşimoto Seiko çevrim içi görüştü.

Haşimoto, Japonya dışından seyirci kabulüne ilişkin kararın, olimpiyat meşale turunun başlayacağı 25 Mart'a kadar açıklanacağını belirterek, "Virüsün yeni varyantı dahil edildiğinde bu karar oldukça dikkat istiyor" dedi.

Daha önce 24 Temmuz-9 Ağustos 2020'de yapılması planlanan ve salgın nedeniyle ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 23 Temmuz-8 Ağustos 2021'de düzenlenmesi kararlaştırılmıştı. (Tokyo/AA)

ÖNCEKİ HABER

UNICEF: 168 milyondan fazla çocuk yaklaşık bir yıldır yüz yüze eğitimden mahrum

SONRAKİ HABER

Derin dondurucular durunca Japonya'da 1000'den fazla aşı çöpe atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa