Tokyo Olimpiyatları'na deniz aşırı seyirci kabul edilmeyebilir
Tokyo Olimpiyatları Organizasyon Komitesi Başkanı Haşimoto Seiko, "Olimpiyatlara ülke içinden seyirci girişine izin verilecek ve deniz aşırı ülkelerden seyirci kabul edilmemesi planlanıyor" dedi.
![Tokyo Olimpiyatları'na deniz aşırı seyirci kabul edilmeyebilir](https://www.evrensel.net/upload/dosya/177145.jpg)
Fotoğraf: Arne Müseler/Wikimedia Commons (CC-BY-SA 3.0 de)
İLGİLİ HABERLER
![Japonya, Tokyo Olimpiyatları için "seyircisiz" olimpiyat opsiyonunu gündeme aldı](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/158740.jpg)
Japonya, Tokyo Olimpiyatları için "seyircisiz" olimpiyat opsiyonunu gündeme aldı
![Tokyo Olimpiyatlarının yeni bütçesi 15,8 milyar dolar](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/158740.jpg)
Tokyo Olimpiyatlarının yeni bütçesi 15,8 milyar dolar
Japonya'da hükümetin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunlarına deniz aşırı seyirci kabul edilmemesine yönelik planlama yaptığı bildirildi.
Kyodo ajansının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, temmuzda düzenlenecek turnuvaya sadece ülke içinde seyirci girişine izin verileceği ve deniz aşırı ülkelerden seyirci kabul edilmemesi planlanıyor.
Karara yönelik planlama çalışmaları sürerken, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ile Tokyo Olimpiyatları Organizasyon Komitesi Başkanı Haşimoto Seiko çevrim içi görüştü.
Haşimoto, Japonya dışından seyirci kabulüne ilişkin kararın, olimpiyat meşale turunun başlayacağı 25 Mart'a kadar açıklanacağını belirterek, "Virüsün yeni varyantı dahil edildiğinde bu karar oldukça dikkat istiyor" dedi.
Daha önce 24 Temmuz-9 Ağustos 2020'de yapılması planlanan ve salgın nedeniyle ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 23 Temmuz-8 Ağustos 2021'de düzenlenmesi kararlaştırılmıştı. (Tokyo/AA)
![Pandemi döneminde 290 bin fazladan ölüm yaşandı | “Verileri gizleyerek üç yıl insanların ölümünü izlediler”](https://www.evrensel.net/images/330/upload/dosya/180625.jpg)
Evrensel'i Takip Et