06 Mart 2021 00:12

Devrek’te sepet örücülüğü kursu tamamlandı

Devrek Kent Konseyinin talebi üzerine, Devrek İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan “sepet örücülüğü kursu” tamamlandı. 12 kadın kursiyer sertifika almaya hak kazandı.

Fotoğraf: Sercan Kapusuz

Paylaş

Sercan KAPUSUZ
Zonguldak

Devrek Kent Konseyinin talebi üzerine, Devrek İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan “sepet örücülüğü kursu” tamamlandı. Devrek Esnaf ve Sanatkarlar Odası salonunda açılan ve bir ay süren kursa 12 kadın kursiyer katıldı ve başarıları nedeniyle de sertifikalarını almayı hak kazandı.

Halk Eğitim Müdürlüğü Eğitimcisi Ayşegül Yurttadur tarafından verilen “Sepet Örücülüğü Kursu”na kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Pandemi nedeniyle kursiyer sayısının kısıtlı tutulduğu kursun yeniden açılması planlanıyor. 

Bu tür kursların çoğaltılması gerektiğini belirten Devrek Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Naciye Külah şunları söyledi: “Üretme, ekonomik değer yaratma, el sanatlarını, becerilerini geliştirme, iş gücüne katılma, eğitim alma konularında bizlere destek veren başta Sayın Belediye Başkanımız Çetin Bozkurt’a, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız İsmet Akdemir’e, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Yaşar Özlüoğlu’na ve Eğitmen Ayşegül Yurttadur’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Talebimiz üzerine Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan sepet örücülüğü kursunda 12 kursiyerimiz sepet örme sanatını öğrendi. Kursiyerlerin sertifikalarını ise ileriki bir tarihte vereceğiz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

"Dardanel’i, Dardanel yapan kadınlar"dan dinleyin bir de...

SONRAKİ HABER

HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları, IŞİD’den kurtarılan çocuğu sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa