05 Mart 2021 12:57

Madrid'de sağlık çalışanları, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenleri andı

Madrid'de sağlık çalışanları yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenleri andı.

Madrid | Fotoğraf: Burak Akbulut / AA

Paylaş

İspanya'nın başkenti Madrid'de sağlık çalışanları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenleri andı.

Gregoria Maranon Hastanesi önünde düzenlenen törene, doktorlar, hemşireler, hastane görevlileri ve Kovid-19'dan hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarının yakınları katıldı.

Kovid-19'dan ölenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunan sağlık çalışanları daha sonra, salgında kaybettikleri eski çalışma arkadaşlarının anısına çiçek bıraktılar.

Törende yapılan konuşmada, "Bizim mesajımız, hep birlikte çalışmaya devam etmemiz gerektiği. Vatandaşlar alınan önlemlere uymalı, biz sağlık çalışanları da her zaman olduğu gibi hastalara yardım etmeye devam etmeliyiz" denildi.

Gregorio Maranon Hastanesi Başhekim Yardımcısı Sonia Garcia de San Jose, "Bu salgına karşı direnmek için mücadele etme azmimiz devam ediyor. Kaybettiğimiz canları hiçbir zaman unutmadan, salgını kontrol etmek için çalışmalarımızı sürdürmeliyiz" dedi.

Jose, Kovid-19'da geçen bir yılı ise şu sözlerle özetledi:

"En zor anlarımız, meslektaşlarımın ağlamaları ve hasta yoğunluğundan dolayı çaresizlikleri oldu. Öyle zamanlar oldu ki, hastanede boş yatak kalmadığından bazı hastalarımızı nakil etmek zorunda kaldık. Hastanedeki ayrılıklar, koridorlardaki sessizlik, yakınlarını kaybeden ailelerin yanında olamamak asla unutmayacağımız çok çok zor dönemlerdi." 

Kovid-19'dan en fazla etkilenen Avrupa'daki başkentlerden biri olan Madrid'de şimdiye kadar tespit edilen toplam vaka sayısı 600 bini bulurken, 14 binden fazla kişi de salgın nedeniyle hayatını kaybetti. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Ağır fatura kapıda: Kısa çalışma ödeneği bitiyor, 1 milyon kişi işten atılacak

SONRAKİ HABER

Ankara'da ekmeğe yapılan yüzde 16 zam iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa