05 Mart 2021 17:39

Avrupa ve ABD'de yaklaşık 5 dolar olan GeForce Now üyeliği Türkiye'de 10 dolar

Nvidia'nın bulut tabanlı oyun platformu GeForce Now'ın Türkiye fiyatı açıklandı. Yurt dışında aylık yaklaşık 5 dolara satılan servisin Turkcell iş birliğiyle geldiği Türkiye'deki aylık fiyatı 74,9 TL.

Görsel: gameplus.com.tr

Paylaş

Google'ın "oyunların Netflix'i" olarak tanıtılan ancak hayal kırıklığı yaşatarak başarısız olan bulut tabanlı oyun sistemi Stadia'nın en başarılı alternatifi olarak kabul edilen Nvidia'nın GeForce Now servisinin Türkiye fiyatı açıklandı.

Türkiye'ye Turkcell iş birliği ile gelen servis "GeForce NOW powered by GAME+" adıyla, aylık 74,9 TL'ye satışa sunuldu.

Turkcell, 149,7 TL'ye lansmana özel 3 aylık bir paketi de alternatif olarak sundu.

Servisi ücretsiz kullanım şansı da bulunuyor ancak bu durumda oturum süresi 1 saatle sınırlı oluyor ve yoğun saatlerde sıra beklemek gerekiyor. Ayrıca RTX seçeneği de kapalı oluyor.

Sınırlı sayıda kullanıcıya hizmet vereceği açıklanan servis, 15 Mart itibarıyla kullanıma açılacak. Web sitesinden kayıt yaptıran kullacılar, kayıt tarihlerine göre sırayla davet edilecek.

GEFORCE NOW, YÜKSEK FİYATIN SORUMLULUĞUNU TURKCELL'E YÜKLEDİ

Türkiye'de yaklaşık 3 haftadır beta testleri yapılan GeForce Now, yurt dışında uzun süredir kullanımda. ABD ve Avrupa'da 6 aylık abonelik ile satılan servisin fiyatı ise 24,95 dolar.

Avrupa ve ABD'de aylık yaklaşık 5 dolara satılan servisin Türkiye'de aylık yaklaşık 10 dolara satışa sunulması, servisi kullanmayı düşünen birçok kişi tarafından tepkiyle karşılandı.

NVIDIA GeForce NOW, Twitter üzerinden fiyat farkını soran bir kullanıcıya verdiği yanıtta sorumlu olarak Turkcell'i işaret etti. Yanıtta, servisin Türkiye'de Turkcell tarafından işletildiği aktarıldı.

SERVİS NASIL ÇALIŞIYOR?

GeForce Now, abonelerin Steam, Epic gibi online oyun satış mağazalarında sahip oldukları oyunları uzaktan oynamalarına imkan tanıyor. Bilgisayar, akıllı telefon ve tablet gibi cihazlarıyla internet üzerinden Ankara'daki server'lara bağlanan kullanıcılar, bu server'larda çalışan oyunları stream ederek oynayabiliyor.

Sistemin avantajı yüksek donanım isteyen oyunları, gücü yalnızca internete bağlanmaya ve video oynatmaya yeten cihazlarda bile oynama imkanı sunması.

Dezavantaları ise 1080p FHD çözünürlükte akıcı bir oyun tecrübesi için yaklaşık 50 mbps internet hızına ihtiyaç duyulması ve yüksek gecikme sürelerinin rekabetçi oyunlarda sorun olması. Görüntü kalitesinde de aktarım sebebiyle yerel bilgisayardakine kıyasla bir miktar düşüş olduğunu belirtmekte fayda var. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mardin'de önceki kayyuma yönelik soruşturmada gözaltı kararı

SONRAKİ HABER

Evrensel'e verilen cezalara karşı okurlarımızın dayanışma ilanları - 6 Mart 2021

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa