06 Mart 2021 07:39

Van'da eylem yapan HDP'li milletvekilleri: HDP'ye değil demokrasiye sahip çıkılmalı

Van’daki yasakları protesto etmek için valilik binası önünde eylem yapan HDP milletvekilleri Murat Sarısaç ve Muazzez Orhan, "HDP’ye değil demokrasi değerlerine sahip çıkmak gerek" dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Van’daki yasaklara dikkat çekmek ve protesto etmek için valilik önünde eylem yapan HDP Milletvekili Murat Sarısaç, “Sokakta olduğumuz müddetçe iktidar istediği otoriteyi sağlayamayacak. Geri adım atmayız” dedi. Sarısaç, çağrıda bulunarak “STÖ’ler ve partilerin HDP’ye değil demokrasi değerlerine sahip çıkması gerekiyor” dedi.

HDP Van Milletvekilleri Murat Sarısaç ve Muazzez Orhan, kentteki parti binasının bulunduğu Nacibey Sokağı’nın polis bariyerleriyle kapatılması üzerine önceki gün boyunca valilik önünde eylem gerçekleştirdi. Her 15 günde bir kentte ilan edilen “eylem ve etkinlik” yasağını da protesto eden milletvekilleri, parti binası önündeki bariyerlerin kaldırılması üzerine eylemlerini sonlandırdı. Polisler, eylem boyunca ablukaya aldıkları vekilleri engellemek istedi. Vekillerin gazetecilere demeç vermesine dahi izin vermeyen polisler, tek başına yürüyen vekillere “sosyal mesafe” uyarısı yaptı.

Tüm engellemelere rağmen kent merkezinde seslerini duyuran vekillerden Murat Sarısaç, önceki günkü tabloyu Mezopotamya Ajansına değerlendirdi. Yaşananların “Kürtler ve HDP üzerinde uygulanmak istenen politikanın göstergesi” olduğunu belirten Sarısaç, “Bu tablo aynı zamanda HDP’yi fiili olarak kapatmanın görüntüsüdür” dedi.

AKP iktidarının son 5 yıldır kent halkının iradesini kayyumlarla gasbettiğine dikkat çeken Sarısaç, gasba karşı yapılmak istenen itirazların da engellendiğini belirtti. Kentteki yasakların sadece bir parti üzerinden açıklanamayacağını söyleyen Sarısaç, “Ancak son 5 yıl şunu çok iyi gösterdi; HDP’nin zayıflatılması demek halkın savunmasız kalması demektir. HDP sokakta olduğu müddetçe iktidar istediği otoriteyi burada sağlayamayacak. Her şey HDP’ye bağlı. STÖ’ler ve partilerin, HDP’ye değil demokrasi değerlerine sahip çıkması gerekiyor” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bursa’da A-Plas işçileri sendikalaştığı için işten atıldı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır esnafı: 'Normalleşme' bir yıllık enkazı kaldıramaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa