7 Mart 2021 10:28
/
Güncelleme: 8 Mart 2021 10:20

EMEP'ten 8 Mart çağrısı: Eşitlik için örgütlü mücadele!

Emek Partisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne dair yayımladığı mesajda “Güvenceli iş, şiddetsiz yaşam ve eşitlik için örgütlü mücadele!” çağrısı yaptı.

EMEP'ten 8 Mart çağrısı: Eşitlik için örgütlü mücadele!

Fotoğraf: Evrensel

Emek Partisi (EMEP) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için yayımladığı mesajında “Güvenceli iş, şiddetsiz yaşam ve eşitlik için örgütlü mücadele!” çağrısı yaparak “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de kadınlar, kadınlara reva görülen koşullara karşı onları ortaklaştıran yoksulluk, işsizlik, kriz, eşitsizlik ve şiddete karşı taleplerini haykıracak” dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe ilişkin EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan yazılı bir açıklama yaptı. Gürkan, emekçi kadınların 8 Mart’ı pandeminin yıl dönümünde karşıladığına dikkat çekerek salgının, emekçilerin sürü bağışıklığına terk edilmesiyle birlikte adeta bir işçi hastalığına döndüğüne dikkat çekti.

Pandemi sürecinde patronların kâr için attığı her adımın sonuçlarının, kadın emekçiler için daha da ağır olduğunu vurgulayan Gürkan, “Bu süreçte okulların kapanması, sokağa çıkma yasakları ve 'evde kal' çağrıları ile çalışmayan ya da çalışamayan hane halkının evde kalması nedeniyle kadınların sırtındaki bakım yükleri arttı” dedi.

Gürkan, "2020 yılında Türkiye’de en az 300 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 171 kadının ölümü ise şüpheli olarak kayıtlara geçti. Kadınlar canıyla uğraşırken hükümet kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin güvenceler veren İstanbul sözleşmesini tartışmaya açtı, kamuoyunda çocuk istismarcıları affetme tasarısı olarak bilinen düzenlemeyi defalarca gündeme getirdi, kadınların kazanılmış haklarına göz diktiğini her fırsatta ilan etti. Ancak tüm bu karamsar tabloya karşı 8 Mart’ın tarihinden öğrendiğimiz gibi, bu yıl da kadınlar kazanılmış haklarına, hayatlarına yönelik her saldırıya karşı, hayattan koparılan her kız kardeşi için meydanları terk etmedi, kendine reva görüleni kabul etmedi" dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınların, kadınlara reva görülen koşullara karşı onları ortaklaştıran yoksulluk, işsizlik, kriz, eşitsizlik ve şiddete karşı taleplerini haykıracağına dikkat çeken Selma Gürkan, “Kadınlar her yerde kapitalist sömürü düzenine karşı emekçi sınıflarla birliklerini güçlendirmeye, cesaretlerini, umutlarını ve mücadelelerini büyütmeye devam edecek. Güvenceli iş, şiddetsiz yaşam ve eşitlik için meydanları dolduracağımız bugün de, tüm dünya ülkelerinin emekçi kadınlarına selam olsun!” ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İhyanın aslı

İhyanın aslı

Maraş depremlerinin ardından geçen iki yılda ne yiten on binlerce canın hesabı sorulabildi ne de kalanların bir derdine derman olundu. İki yıl sonra iktidar, ”Asrın İhyası” sloganıyla toplumu aldatmaya çalışıyor. Oysa asıl ihya ihaleler, inşaatlar, rezerv alan ilanları, teşvikler, vergi indirimleriyle, depremi gerekçe eden siyasi baskılarla geldi.

Teslim edilen konut sayısı ihtiyacın 3'te biri.

Deprem bölgesinde 'rezerv alan' kılıfıyla halkın evleri, arsaları gasbedildi.

Deprem işçiye yoksulluk, sermayeye 'fırsat' oldu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Sezgin Tanrıkulu: "Depremin maliyetini en aza indirmek için her ay vergi veriyoruz. Nereye harcandığını bilmiyoruz"

Evrensel'i Takip Et