08 Mart 2021 10:25

Erdoğan: Kadını anne, eş olmaktan çıkarmaya kalkanların oyununa gelmeyeceğiz

Erdoğan, AKP Kadın Kolları Kongresi'nde "Kadını anne, eş, evlat velhasıl insan olmaktan çıkarıp köksüz, ruhsuz bir birey sıfatıyla karşımıza dikmeye kalkanların oyununa gelmeyeceğiz" dedi.

Fotoğraf: Murat Çetinmühürdar/TCCB/AA

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada "Kadını anne, eş, evlat velhasıl insan olmaktan çıkarıp köksüz, ruhsuz bir birey sıfatıyla karşımıza dikmeye kalkanların oyununa gelmeyeceğiz" dedi.

Mecliste kadına şiddete karşı yeni bir komisyon oluşturduklarını söyleyen Erdoğan, "Kadın hakları konusunda güya en ileri sayılan ülkelerdeki cinayetlerin ülkemizdekilerin katbekat fazla olduğu gerçeğini görmezden gelenlerin derdi Türkiye'nin kendisiyledir" iddiasını öne sürdü.

Erdoğan, aileyi güçlendirmeyi hedeflediklerini ve çözümü burada gördüklerini ifade etti.

Erdoğan'konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"KADIN HAKLARI ADI ALTINDA KADINLARI METALAŞTIRAN BİR ZİHNİYET…"

"Bizim inancımıza göre kadınla erkek aynı özden yaratılmıştır. Hayatın diğer alanlarında olduğu gibi kadını dışlayan fıtrata da sırtını dönmüş olur. Rahmetli Neşet Ertaş'ın şu sözünü nasıl anmayayım: 'Kadın insandır, biz erkekler ise insanoğlu'... Mesele bu... Tarih boyunca kadını şeytanlaştıran, hayvandan bile aşağı gören anlayışların buradaki hikmeti kavramalarını elbette beklemiyoruz. Günümüzde tüm dünyaya kadın hakları adı altında kadınları metalaştıran bir zihniyeti dayatanlara yüzlerindeki maskeyi düşürmenin yolu bu hikmeti yüceltmekten geçiyor."

İLERİ ÜLKELERDEKİ KADIN CİNAYETLERİ TÜRKİYE'DEKİLERDEN KATBEKAT FAZLAYMIŞ(!)

"Kadın hakları konusunda güya en ileri sayılan ülkelerdeki cinayetlerin ülkemizdekilerin katbekat fazla olduğu gerçeğini görmezden gelenlerin derdi Türkiye'nin kendisiyledir.

Bizim kültürümüzde kadın kocasının ya da babasının malı değildir. Samsun'da olduğu gibi zaman zaman rastladığımız olumsuzluklar kadim değerlerimizden uzaklaştığımızı gösteriyor. Bu zihniyeti bünyemizden söküp atmamız gerekiyor. Bunu kültürümüze yıkmaya çalışanlara da fırsat vermeyeceğiz.

Eşitlik ikliminin başka yerlerde değil kendi medeniyetimizde olduğu bilinciyle kötülere meydan okuyacağız. Kadını anne, eş, evlat velhasıl insan olmaktan çıkarıp köksüz, ruhsuz bir birey sıfatıyla karşımıza dikmeye kalkanların oyununa gelmeyeceğiz."

"MECLİSTE YENİ BİR KOMİSYON KURUYORUZ"

"Mecliste yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Bugün grup başkanımızla da konuştum. Süratle yeniden böyle bir komisyonu oluşturacağız. Biz bunlar ne ana muhalefete ne diğerlerine bırakamayız. Dün akşam Adalet Bakanım ile tekrar konuştum. Sonuna kadar bu işi kovalayacaklarını söyledi. Ardından da malum kişi tutuklandı."

"CİNAYETLERİ KÜLTÜRÜMÜZE YIKMAYA ÇALIŞANLARA ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

"Biz kadınların haklarını birileri bize dayattığı için değil Allah'ın emri, insanlığın gereği olduğu için savunuyoruz. Samsun'da olduğu gibi zaman zaman rastladığımız olumsuzluklar kadim değerlerimizden uzaklaştığımızı gösteriyor.  Cinayetleri töre ve benzeri bahanelerle kültürümüze yıkmaya çalışanlara da asla fırsat vermeyeceğiz."

"YENİ DÖNEMDEKİ ÖNCELİKLERİMİZDEN BİRİ AİLENİN GÜÇLENDİRİLMESİ OLACAK"

"Adına aile dediğimiz mukaddes ocak, nesli muhafaza eden vasıflarıyla ortak geleceğimizin teminatıdır. Ailenin çözüldüğü yerde toplumu ayakta tutmak da mümkün olmaz. Yaşadığımız her afet, kriz bize güçlü aile yapısının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor. Yeni dönemdeki önceliklerimizden biri de aile müessesinin güçlendirilmesi olacaktır. Asıl görev bizlere, siz kadınlara düşüyor. Kadın en başta annedir ve çocuğun ilk vatanıdır."

"HASTALIKLI ZİHNİYET SUÇLAMASI"

"Kız çocuklarını bir an önce baba evlerini terketmeye çağıranlar olduğunu duyuyoruz. Bir de bu çıktı. Sokaklara dökülün diyorlar çocuklara. Çocukları aileye kışkırtan bu zihniyet bir ruh hastalığının işaretidir. Türkiye, kadına şiddet sorununu öyle ya da böyle çözer, asıl tehdit bu hastalıklı zihniyetin kök salmasıdır, karşılık bulmasıdır."

"EĞİTİM SİSTEMİMİZİ AİLE İLE SIKI İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE YENİDEN ELE ALMAMIZ GEREKİYOR"

"Eğitim sistemimizi aile ile sıkı iş birliği içinde yeniden ele almamız gerekiyor. Hayatın her alanında çocuklarımıza ve gençlerimize kendi tarihimizi aşılamalıyız. Bir süredir sık sık yeni dönemde önceliklerimizin en başına eğitimi, kültürü, aileyi koyacağımızı söylememizin nedeni budur." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da kadınlar meydanlarda haykırdı: Eşit ve özgür bir dünya kuracağız!

SONRAKİ HABER

Rasim Öztekin'in hayati tehlikesi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa