08 Mart 2021 13:27

Güven Boya ve Yasin Kaplan işçileri: Mücadele tüm Başpınar işçilerine örnek olacak

Direnişteki Güven Boya ve Yasin Kaplan işçileri yaptıkları açıklama ile "Sendika düşmanlığı ve haksızlıklar son bulana kadar mücadelemizden ve direnmekten vazgeçmeyeceğiz” dedi. 

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Antep Başpınar Organize’de sendika düşmanlığı ve Kod-29 zulmü sürüyor. Sendikal faaliyet yürüten, haksızlıklara karşı çıkan, hakkını arayan işçiler Kod-29 ile işten atılmaya devam ediyor. Direnişteki Güven Boya ve Yasin Kaplan işçileri Güven Boya önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan Güven Boya işçisi Ahmet Önal “Sendika düşmanlığı ve bu haksızlıklar son bulana kadar mücadelemizden ve direnmekten vazgeçmeyeceğiz” dedi. Emek Partisi (EMEP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antep il örgütleri açıklamaya katılarak işçilere destek verdi.

“GÜVEN BOYA, SENDİKA DÜŞMANLIĞININ KALESİ HALİNE GELDİ”

İşten atılma sürecini anlatan Ahmet Önal, “3 yıldır çalıştığım makineden alıp, bilmediğim başka bir makinede, mobing uygulayarak, yapamadığım işleri yaptırıp hatta yapmaya zorlamak istediler, ancak kabul etmediğim için işten atıldım” ifadelerini kullandı. Başpınar’ın genelinde buna benzer haksızlıkların yaşandığını dile getiren Önal, “Sendikalı olan, düşük zamma tepki gösteren, çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen, insanca çalışmak ve insanca yaşamak isteyen, yani yasal ve anayasal haklarını kullanan her işçi Kod-29 ile işten atılma tehdidiyle karşı karşıya kalıyor. Ancak Güven Boya fabrikası bu haksızlıkların, işçileri köle yerine koymanın, sendika düşmanlığının Başpınar'daki kalesi haline gelmiş bulunuyor” dedi. 

“MÜCADELE TÜM BAŞPINAR İŞÇİLERİNE ÖRNEK OLACAK”

Sendikalı işçiler üzerindeki baskılara ve Kod-29 uygulamasına karşı mücadelenin süreceğini ifade eden Önal, “Yasin Kaplan ve Güven Boya işçilerinin mücadelesi ve onurlu direnişi, tüm Başpınar işçilerine örnek olacak. Başpınar'da farklı fabrikalarda çalışan işçilere çağrımızdır. Yasin Kaplan'daki ve Güven Boya'daki işçilerin başına gelen yarın hepimizin başına gelebilir. Kod-29, hakkını arayan işçileri cezalandırma aracı olarak kullanılmaktadır. Bu iki direnişe sahip çıkmak, kendi işimize, ekmeğimize sahip çıkmak anlamına gelmektedir” diye konuştu.

“BAŞPINAR İŞÇİLERİ KÖLELİK DÜZENİNE İSYAN EDİYOR”

DİSK/Tekstil Bölge Temsilci Mehmet Türkmen, “Hem Yasin Kaplan hem de Güven Boya işçileri işe geri alınıncaya kadar, her gün işe gelir gibi bu fabrikaların önünden ayrılmayacaklar. Gerekirse önümüzdeki günlerde bu işçi arkadaşlarımızla birlikte Ankara’ya Meclise de gideceğiz. Bu fabrikalardaki haksızlıkları dünyaya duyurmak için gereken her şeyi yapacağız ve sonuna kadar mücadele edeceğiz. Artık Başpınar işçileri bu kölelik düzenine isyan ediyor. Antepli bütün patronların, fabrika üzerine fabrika kurmasını sağlayan, yeni kârlarla şirketlerini büyütmesini sağlayan bütün bu emeğin gerçek sahibi olan işçiler, bunun karşılığında dayatılan kölelik düzenini artık kabul etmeyecekler. Haksızlık olan her fabrikanın önünde Yasin Kaplan ve Güven Boya işçilerinin yaptığı gibi hakları için, emekleri için direnecekler” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

Vaka sayılarının arttığı Tokat'ta Belediye Başkanı da Kovid-19'a yakalandı

SONRAKİ HABER

Yenikapı'ya Kadir Topbaş'ın ismi verilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa