10 Mart 2021 13:56

Atama bekleyen öğretmenler, kadrolu 60 bin atama talebiyle eylem yaptı

Adana'da ataması yapılmayan öğretmenler, yaptıkları protesto eylemi ve basın açıklamasıyla MEB'in 20 bin sözleşmeli öğretmen atama kararına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) açıkladığı 20 bin sözleşmeli öğretmen atama kararı ile ilgili ataması yapılmayan öğremenler Adana’da basın açılaması yaptı. 20 bin atama karşısında en az 60 bin atama talep eden öğretmenler kadrolu öğretmen yerine sözleşmeli öğretmen alınmasına da tepki gösterdi. Atanmayan öğretmenler eyleme atama yapılmadığı her gün eğtiimin aldığı yarayı temsilen üzerlerinde yara bantları ve yapamadıkları öğretmenlik yerine alın teri döktükleri işlerin üniformaları ile geldiler.

“EN AZ 138 BİN AÇIK VAR, 20 BİN ATAMA YETERLİ DEĞİL”

Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen açıklamaya Eğitim Sen ve Eğitim Bir Sen yöneticileri ile Emek Partisi yöneticileri de destek verdi. Öğretmeler adına basın açıkalmasını okuyan Vildan Ataseven, en az 60 bin atama beklediklerini söyledi. Son yayınlanan Sayıştay raporuna göre 138 bin 33 öğretmen açığının bulunduğunu dile getiren Ataseven, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 5 Ekim 2019’da salgının devam etmesi durumunda eğitimde ikili sisteme geçileceği şeklindeki açıklamasına dikkat çekerek “Yapılan planlamalar ve bunlar için yapılan düzenlemeler gösteriyor ki ilerleyen günlerde şu an var olan öğretmen ihtiyacı en az iki kat artacaktır” dedi. 

Kadrolu atama beklentilerini yineleyen Ataseven, “Ücretli öğretmenlik, hem öğretmenlerin branşlarına, hem hayatları boyunca verdikleri emeklere, hem de Türkiye Eğitim Sistemine yapılmış, ivedilikle dönülmesi gereken büyük bir yanlıştır” dedi.

“EMEKLİ OLAN ÖĞRETMEN KADAR ATAMA, AÇIĞI KAPATMAZ”

Eylemde Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya ve Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Sezer de konuştu. İlk konuşmayı yapan Sezer, 2020 yılında 20 bin civarında öğretmenin emekli olduğunu belirterek “Bugün alınan 20 bin öğetmen ancak emekli olanların yerine alınmış olabilir. 140 bin açık olması nedeniyle yeni atamaların olması gerekir” dedi.

3600 ek göstergenin de atlanmaması gereken bir konu olduğunu ifade eden Sezer, “3600 ek gösterge verildiği takdirde emeki olmak isteyen birçok öğretmen arkadaşımız emekli olacak” dedi.

“ÜCRETLİ, KADROLU AYRIMINA SON VERİN”

Pandemi koşullarında öğretmene olan ihtiyacın he geçen gün arttığını ifade eden Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya, “Biz Eğitim Sen olarak MEB’e salgınla mücadelenin bir yolunun da öğretmen atamaları olduğunu söyledik. Bakanlığın açıkladığı 20 bin öğretmen alımı bu yıl emekli olan öğretmen sayısının çok gerisinde. Biz biliyoruz ki Türkiye’de gerçek anlamda öğretmen ihtiyacı 200 binlerin üzerinde. Bu ihtiyacın karşılanması, atama bekleyen genç arkadaşların da bu psikolojik durumdan kurtulmaları gerekiyor. Ücretli, kadrolu öğretmen ayrımına son verin. Öğretmenlik uzmanlık gerektiren bir iştir, o da kadrolu olur” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akkuyu Nükleer Santrali 3. reaktörünün açılışı tüm itirazlara rağmen yapıldı

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanlığı, Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa