16 Nisan 2011 12:30

‘Greve hazırız’

Hekimler Ankara’dan 19-20 Nisan’da yapılacak greve “hazır oldukları” mesajını verdi.Ankara Tabip Odası (ATO) ve Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) ATO’da düzenledikleri basın toplantısında hekimler, greve hazır olduklarını, “çok ses, tek yürek, bileğimizi bükemeyecekler” dedi.Ortak basın aç

‘Greve hazırız’
Paylaş

Ankara Tabip Odası (ATO) ve Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) ATO’da düzenledikleri basın toplantısında hekimler, greve hazır olduklarını, “çok ses, tek yürek, bileğimizi bükemeyecekler” dedi.

Ortak basın açıklamasını, Dr. Selçuk Atalay, Dr. Vedat Bulut, Dr. Derman Boztok, Dr. Zafer Çelik, Dr. Alper Akçam, Dr. Özden Şener, Dr. Handan Kurtbaş, Dr. Figen Şahpaz, Dr. Aytuğ Balcıoğlu, Dr, Arif Müezzinoğlu, Dr Arzu Erbilici ve Dr Bayazıt İlhan yaptı.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu ve TTB Genel Sekreteri Feride Aksu Tanık ve Merkez Konsey Üyesi Arzu Erbilici’nin de katıldığı toplantıda, sağlık çalışanlarının yarınını göremediği bir dönemden geçtiklerine, sağlık alanının kırmızı alarm verdiğine dikkat çekildi.

Sağlık Bakanlığı’nın ise bu beyaz çığlığı görmezden gelmeye, bastırmaya ve topluma duyurmamaya çalıştığına vurgu yapan hekimler, “Ama buna olanak yok.

Sağlıkçılar yedi gün 24 saat bu halkla beraberler. Yıllardır susturulan sağlıkçılar bugün hep birlikte ayağa kalktılar. Biz sağlıkçılar ayağa kalkınca, bizim üzerimizden halka popülist politika yapanlar küçüldüler, zorlandılar” dediler.

‘HEKİMLER HASTANE HASTANE DOLAŞIYOR’

Sağlık çalışanlarının grevi için geri sayımın başladığını, tüm Türkiye’de hekimlerin grevi konuştuğunu, halkın da sağlık alanını tartıştığını kaydeden hekimler, yüzlerce hekimin hastaneleri dolaştığı, her yerde grevle ilgili mesajların, maillerin dolaştığı, tüm sağlık birimlerinde afişlerin, el ilanlarının dağıtıldığını aktardılar.

Tüm sağlık çalışanlarında ortak bir duygu, beraberlik ve dayanışmanın yarattığı kuvvetin büyüdüğüne dikkat çeken hekimler, “Tek ses, çok yürek oluyoruz. Bileğimizi bükemeyecekler” dediler.

Bakanlığın da boş durmadığı, baskıyı artırıp, korku duvarını yükseltmeye çalıştığını kaydeden hekimler, “Hastanelerde şeflere, başhekimlere yazılar gidiyor. Ama biz sağlık çalışanları yüreğimizi ortaya koyduk. Baskının, zorbalığın karşısına yüreklerimizi koyuyoruz. 19-20 Nisan’da her nerde sağlık çalışanı varsa... Orada greve gidiyoruz” dediler.

Şubat ayında yapılan ankete göre, Ankara’daki değişik sağlık birimlerinde çalışan hekimlerin sadece yüzde 12,84’ünün “halkın yeterli ve nitelikli bir sağlık hizmeti aldığı” düşüncesini taşıdığını aktaran hekimler, “Bizler; tıp fakültelerinin ve üniversitelerin bağımsızlığını geliştirmeye; tıp eğitiminin niteliğini yükseltmeye; fakültelerimizi her türlü yıkıcı saldırıdan korumaya kararlıyız” dediler.

ADANA’DAN ÇAĞRI

Bütün zorluğuna karşın, mesleklerinin onuru ve geleceği, yurttaşların sağlık hakkı için çalışmaya devam edeceklerini belirten hekimler, 13 Mart’ta 30 bin kişi toplanıp, 120 bin hekimin sesi olduklarını, “sağlıkta işler iyi gitmiyor” dediklerini ve sözlerini geri almayacaklarını söylediler. Hekimler, “Sözümüz sözdür” diyerek, bugüne kadar ortaya koydukları taleplerinin muhataplarını bir kez daha uyardıklarını ve 19-20 Nisan’da kamuda, özelde, üniversitelerde, işyerinde nerede hekim,  sağlık çalışanı varsa orada grevde olacaklarını duyurdular.

Adana-Osmaniye Tabip Odası, SES Adana Şubesi ve Devrimci Sağlık-İş Adana Şubesi İnönü Parkı’nda bir araya gelerek acil hizmetler dışında grevde olacaklarını duyurdular.

Halka destek çağrısı yapan üyeler, basın açıklamasının ardından bildiri dağıttı. (HABER MERKEZİ)


DENİZLİ’DE SAĞLIK EMEKÇİLERİ GREVE ÇAĞIRDI

Denizli’de sağlık emekçileri yaptıkları eylemle 19-20 Nisan’da yapacakları greve destek istedi. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Acil Servis önünde yapılan eylemde konuşan SES Denizli Şubesi Örgütlenme Sekreteri Sefa Gez, sağlıkta dönüşüm programının hem halkı hem de sağlık çalışanlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Herkese katılım payı ve ilave ücret ödemeden nitelikli sağlık hizmeti sunmak istediklerini belirten Gez “30 saattir çalışan hekimin muayene ettiği150. hasta olmak ister misiniz?  İşte performans ile biz buna zorlanıyoruz.  19-20 Nisan’da bizleri desteklemek için acil haller dışında hastanelere gelmemenizi ve etkinliklerimize destek vermenizi istiyoruz” diye konuştu. (Denizli/EVRENSEL)


TEPECİK GREVE HAZIR

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık emekçileri, iş güvencesi ve nitelikli sağlık hizmeti talepleri için 19-20 Nisan’da üretimden gelen güçlerini kullanacaklarını belirterek, hastaları konuyla ilgili bilgilendirdiler. Hastane Bahçesi’nde yapılan basın açıklamasında, konuşan SES İzmir Şube Başkanı Veli Atanur, “Grev nedeniyle üzülerek söylüyoruz ki hastalarımıza bakamayacağız, sağlık hizmeti sunamayacağız. Kuşkusuz acil hizmetler için gerekli tedbirleri alarak hastalarımızı mağdur etmeyeceğiz” dedi. Atanur, “Sağlık hizmetini üretenler başta olmak üzere, çalışan, emekli olan, eğitim alanlar, çocuklarını bin bir emekle, fedakârlıkla nasıl yetiştirdiklerini bilen anne-babalar,  hastalarımız,  halkımız hepinizin katılımını ve desteğini bekliyoruz” dedi. Atanur, grevle sorunların yaratıcısı olan ve sağlık politikalarını halkın ihtiyacına göre değil, sermayenin çıkarlarına göre hazırlayan IMF direktifiyle çalışan sağlık bakanlığını uyaracaklarını ifade etti.  

İzmir Tabip Odası’nda bir araya gelen, Tabip Odası, SES ve Diş Hekimleri Odası temsilcileri de,  sağlık çalışanları olarak kendilerin de bir parçası olduğu “halkın sağlığından” endişeli olduklarını belirterek, “Sağlıkta Dönüşüm Programı”nın, sağlık hizmetini üreten çalışanları da, hizmetten yararlanan halkı da mağdur etmesini istemediklerini vurguladılar. (İzmir/EVRENSEL)


Ordu’da SES greve hazırlanıyor

SAĞLIK Emekçileri Sendikası Ordu Şubes Başkanı Ahmet Kadıoğlu yaptığı basın açıklaması ile Türkiye genelinde yapılacak olan greve katılacaklarını duyurdu. 19-20 Nisan günleri yapılacak eylem için işyerinde çalışma yürüttüklerini, bu konuda halkın da eylemlerine destek olması gerektiğini vurguladı.

ÖNCEKİ HABER

Berfo Ana: ‘Oğlumun mezarını gösterin bana!’

SONRAKİ HABER

İlişkileri bir kalıba sığdırabilir misiniz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa