11 Mart 2021 12:21
Son Güncellenme Tarihi: 11 Mart 2021 19:29

AB, Johnson & Johnson'ın Kovid-19 aşısına onay verdi

Amerikan ilaç firması Johnson & Johnson'ın geliştirdiği aşıya AB piyasalarında koşullu pazarlama izni verme kararı aldıkları açıklandı.

Fotoğraf: Steven Cornfield/Unsplash

Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Avrupa İlaç Ajansının (EMA), Johnson & Johnson'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı için bugün verdiği tavsiye kararını onayladı.

AA'da yer alan habere göre, AB Komisyonu Sağlıktan Sorumlu Üyesi Stella Kyriakides, Amerikan ilaç firması Johnson & Johnson'ın geliştirdiği aşıya AB piyasalarında koşullu pazarlama izni verme kararı aldıklarını açıkladı.

Avrupa'da kullanımdaki Kovid-19 aşısı sayısının 4'e ulaştığını belirten Kyriakides, "Aşı teslimatlarının mümkün olduğu kadar sorunsuz gerçekleşmesi için şirketle çalışmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

AB'de daha önce BioNTech-Pfizer, Moderna ve AstraZeneca aşılarına onay verilmişti. AB Komisyonunun onayının ardından Johnson & Johnson aşısı AB'de kullanılabilecek dördüncü Kovid-19 aşısı oldu.

AB ilaç düzenleyicisi EMA, bugün Johnson & Johnson'ın Kovid-19'a karşı geliştirdiği aşının kullanılması için onay verilmesini tavsiye etmişti. EMA, aşının 18 yaş üzerindeki kişilerde güvenli ve etkili biçimde kullanılabileceğini, tek doz halinde uygulanan Johnson & Johnson aşısının klinik deneylerde yüzde 67 etkili olduğunu bildirmişti.

Söz konusu aşı buzdolabında 3 aya kadar saklanabiliyor.

Johnson & Johnson'ın AB'ye aşı teslimatına en erken nisan ortalarında başlayabileceği belirtiliyor.

AB’de Novavax ve Curevac firmalarının aşılarıyla Rusya'nın Sputnik V aşısının ön değerlendirme süreci ise devam ediyor.

AB'nin bugüne kadar opsiyonlar dahil olmak üzere BioNTech-Pfizer ile 600 milyon, AstraZeneca ile 400 milyon, Sanofi-GSK ile 300 milyon, Johnson & Johnson şirketiyle 400 milyon, CureVac ile 405 milyon, Moderna ile 460 milyon doz aşı almak için sözleşmesi bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İskender Bayhan, pandeminin bir yılını ve Genel-İş'in açıklamalarını değerlendirdi

SONRAKİ HABER

CHP'den kadınların gözaltına alınmasına tepki: Kanunda zıplama suçu var mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa