11 Mart 2021 14:57

İletişim-İş: İletişim işçilerine yönelik baskı son bulmalı

İletişim-İş Genel Başkanı Levent Dokuyucu, "İşçileri hayatları hiçe sayılarak zorunlu mesai, esnek çalışma uygulamaları eski dönemden daha fazla artmış durumdadır" dedi.

İletişim-İş: İletişim işçilerine yönelik baskı son bulmalı

Fotoğraf: Pixabay

DİSK/İletişim-İş, PTT, Telekom ve büyük GSM operatörleri başta olmak üzere iletişim sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin pandemiyi fırsata dönüştürdüğünü kaydetti. İletişim-İş Genel Başkanı Levent Dokuyucu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İşçileri hayatları hiçe sayılarak zorunlu mesai, esnek çalışma uygulamaları eski dönemden daha fazla artmış durumdadır" denildi.

Çağrı merkezi emekçilerinin çalışma koşullarının ağırlaştığını ve hak gasplarının arttığını kaydeden Dokuyucu, "Esnek ve güvencesiz çalışmanın yoğun olduğu ‘home office’ olarak çalıştırılan çağrı merkezi emekçileri ülkemizde bu döneme kadar en çok kâr açıklayan büyük GSM operatörlerinin müşteri temsilci işleri yapmaktadırlar. Günde 10 saat çalıştırılan ve bazı işletmelerde çalışırken kamera açma zorunluluğu yanı sıra son dönemde çalışma koşullarından kaynaklı olarak bazı temel sosyal haklarının gasbına yönelik sorunlar yaşamaktadırlar" ifadelerini kullandı.

Yol ve yemek ücretlerinin düşürülmesi başta olmak üzere çalışma şartlarına yönelik hak gasplarının gerçekleştiğini kaydeden Dokuyucu, "Elektronik ortamda gönderilen bu sözleşmelerin imzalanması konusunda çalışanlara mobbing de uygulandığına dair şikayetler alıyoruz. Pandemi de bile kârlarından taviz vermeyen ve home office çalışma ile şirket içi masrafları azalmış olmasına rağmen bu şirketlere kârları az gelmiş olmalı ki yeni hak gasplarına başlamışlardır. Buna son verilmeli. Sözleşme şartlarına pandemi koşulları alınarak ücret ve hak iyileştirilmesi yapılmalıdır. Baskı ve mobbinge son verilmelidir" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Erdoğan-Şimşek programıyla ücretleri açlık sınırının altına inen asgari ücretli işçiler ve emekliler, ramazan ayının ilk iftarını boş sofralarda karşılıyor: “Kırmızı eti zaten görmüyorduk, bu sene orucu açacak zeytin bile alamıyoruz…” Diyanet İşleri Başkanlığı da ‘Asgari ücretliler ve emeklilere fitre verilebilir’ fetvası yayımlamıştı.

İftar sofrasına 1 yılda gelen zam: Yüzde 45

Dört sene içinde güllaça gelen zam: Yüzde 1100

Pideye 2 yılda gelen zam: Yüzde 150

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
1 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et