12 Mart 2021 08:53

SGK, alacak tahsili için 4,5 milyon liralık tartışmalı ihaleyle reklam yaptırmış

SGK, borçlulara ulaşmak ve ödemeyi artırmak amacıyla düzenlediği reklam kampanyası için 4,5 milyon lira harcadı. Üstelik ihale 4,1 milyon lirayla en düşük teklifi sunan şirkete de verilmedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

 

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) borçlulara ulaşmak ve ödemeyi artırmak amacıyla düzenlediği, baştan sona soru işaretleri barındıran reklam kampanyasını ve ihale sürecini TBMM gündemine taşıdı.

Konuya dair Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Gök, vergi gelirini artırma gerekçesiyle kamu bütçesinden özel şirketlere para akıtıldığını vurguladı.

İHALE EN DÜŞÜK TEKLİFİ SUNAN ŞİRKETE VERİLEMEDİ

Önergenin gerekçesinde SGK'nin “7356 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” kapsamında tanıtım kampanyası için reklam ve tanıtım hizmeti aldığını belirten Gök, "15 Ocak 2021 tarihinde Pazarlık 21B yöntemiyle yapılan ihaleye dört şirket teklif verirken en yüksek teklifin 5,5 milyon TL, en düşük teklifin ise 4,1 milyon TL olduğu öğrenilmiştir" dedi.

İhalenin 4,5 milyon TL değerinde teklif veren bir şirkete verildiğini aktaran Gök, "En düşük teklifi veren şirketin ihaleyi alamama sebepleri bilinmemektedir" dedi.

"ÖZEL ŞİRKETLERE PARA AKITILMAKTA"

Kampanyanın 4,5 milyon TL değerindeki maliyetinin kampanyanın sağlayacağı vergi gelirlerine oranının kamuoyu tarafından merak edildiğini söyleyen Gök, "Vergi gelirini artırma gerekçesiyle kamu bütçesinden özel şirketlere para akıtılmaktadır" ifadelerini kullandı.

YANIT BEKLEYEN SORULAR

Bakan Selçuk'a hitaben "Baştan sona soru işaretleri barındıran kampanya ve ihale sürecinin şeffaflığa kavuşturulması gerekmekte" diye çağrı yapan Gök, şu sorulara yanıt istedi:

  • 7356 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin Kanun kapsamında SGK’nın alacağı reklam ve tanıtım hizmetlerinin 4,5 milyon TL değerinde oldukça yüksek bir maliyete ulaşmasının sebepleri nelerdir?
  • Sözü geçen ihaleye verilen en düşük teklif 4,1 milyon TL olmasına rağmen ihalenin 4,5 milyon TL tutarındaki teklife verilmesinin sebeplerini açıklar mısınız?
  • 7356 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırılacak borçların toplam tutarını açıklar mısınız?
  • Yurttaşlarımızın güncel SGK borçlarının toplam tutarını açıklar mısınız?

(EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere’de 4,6 milyon kişi tedavi olmayı bekliyor

SONRAKİ HABER

Ataması yapılmayan öğretmenler: 60 bin atama istiyoruz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa