12 Mart 2021 09:30
Son Güncellenme Tarihi: 12 Mart 2021 13:36

Erdoğan: Mutasyonun inişli çıkışlı görüntüleri ister istemez karar almada zorluyor

Cuma namazı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Mutasyonun inişli çıkışlı görüntüleri ister istemez bizleri de karar almada zorluyor" dedi.

Fotoğraf: DHA 

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, iller bazında kademeli olarak açılan restoran, kafe gibi işletmelerle ilgili olarak "Şartları zorlayacağız, mümkün olduğunca kararın arkasında durmaya çalışacağız" dedi.

Erdoğan, Üsküdar'daki Hz. Ali Camii'nde cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Bizler daha çok Bilim Kurulu ile Sağlık Bakanlığımızın koordinesinde götürüyoruz. Mutasyonun inişli çıkışlı görüntüleri bizleri de karar almada zorluyor. Şu anda da tüm dünyada olduğu gibi bizde de böyle bir sıkıntı var. Ama netice almakta zorlanıyorsak ister istemez vatandaşımızın sağlığını ön plana çıkararak süreci devam ettireceğiz"

"Restoran, kafe, kuaför gibi yerler konusunda şartları zorlayacağız, mümkün olduğunca kararın arkasında durmaya çalışacağız, Netice almakta zorlanmaya başlarsak süreci devam ettireceğiz" 

"Aşı konusunda şu anda bizim Çin ile anlaşmamız var. Oradan aldığımız ve alacağımız aşılar devam ediyor. Bu arada Almanya ile olan anlaşmamız da devam ediyor. Fakat yine Rusya bir anlaşmamız var. Rusya ile olan anlaşma da görüşmelerimiz bakanlıklarımız arasında devam ediyor. Çin'den de ikinci bir paketin gelmesi söz konusu olabilir. O konuda da mutabık kalırsak 50 milyon doz daha Çin'den alabiliriz" 

"Mısır'la istihbari, diplomatik ve ekonomik olarak zaten işbirliği sürecimiz devam ediyor, bunda sıkıntı söz konusu değil. Bunu en üst düzeyde değil de bir tık altında devam ediyor. Gönlümüz ister ki, Mısır ile süreci çok daha iyi bir şekilde devam ettirelim" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Newroz çalışmaları başladı | Buldan: Gerçek barışa vesile olmasını temenni ediyoruz

SONRAKİ HABER

Market kuyruğu değil işsizlik kuyruğu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa