Bakırköy Belediyesi işçilerinden CHP önünde eylem: İşçi ekmek, başkan ihale derdinde!

CHP İstanbul İl Başaknlığı önünde eylem yapan Bakırköy Belediyesi işçileri, CHP'li Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu'nun işçi düşmanı tavrını protesto etti, haklarını istedi.

13 Mart 2021 09:43
Paylaş

Hükümet eliyle yüzde 4 zamma mahkum edilen Bakırköy Belediyesi işçileri, aylardır süren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde eylem yaptı. Genel-İş İstanbul Avrupa Yakası 2 No’lu Şube üyesi Bakırköy Belediyesi işçileri, CHP yönetimine “Bakırköy Belediyesinde işçinin hakkı gasbediliyor” sözleriyle seslendi.

İktidarın çıkardığı KHK ile belediye şirketlerine geçirilen ve 2 yıl yüzde 4’lük zamma mahkum edilen 1200 Bakırköy Belediyesi işçisi, aylardır toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alamadı. 2018’den bu yana belediye şirketlerinin değişmesi ve belediye yönetiminin açtığı yetki itiraz davaları nedeniyle toplu sözleşme sürecinin uzadığını belirten Genel-İş üyesi işçiler, CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde belediye yönetimini protesto etti.

Belediye yönetiminin şubeyi tanımayan tavrına tepki gösteren işçiler, ücretsiz izin dayatması ve “eşit işe eşit ücret” bahanesiyle işçilerin ücretlerinin düşürülmesine karşı açıklama yaptı. İşçiler adına Genel-İş İstanbul Avrupa Yakası 2 No’lu Şube Mali Sekreteri Süreyya Doğan konuştu. İşçilerin pandemi sürecinde ekonomik zorluklara rağmen gece gündüz çalıştığını dile getiren Doğan, “Hak, hukuk, adalet, demokrasi ve özgürlük vurgusuyla konuşmalar yaparak vatandaştan oy isteyen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, geçmişte söylediklerini unuttu. Kerimoğlu, asıl görevi Bakırköy'e hizmet etmek iken, yapması gereken asıl işlerini bırakarak, bütün gün vatandaşa hizmet sunan işçilere baskı ve zulüm yaşatmaktadır. Biz emeğimizle çalışırken belediye başkanının tek derdi ihaleler olmuştur” dedi.

"YALISI 2 MİLYON LİRA, İŞÇİYE REVA GÖRDÜĞÜ 5 LİRA"

Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun adalet ve eşitlik söylemlerini gerçekçi bulmadıklarını ifade eden Doğan, “Kendisi 2 milyon dolar değerindeki deniz manzaralı sarayında otururken biz işçilere günlük 5 lira yemek parasını hak görmüştür. Ücretlerimiz düşürmüş ve toplu sözleşmemiz yapılmamıştır. 2018'de 120 milyon lira olan yıllık personel gideri 2020 yılında 90 milyon liraya düşmüştür. Çalışanlar üzerinden her yıl 30 milyon kâr etmiştir. İstanbul’da sözleşme engelleyen, sözleşme yapmayan tek belediye olarak, işçi düşmanlığı, emek düşmanlığı ve emek sömürüsü yapan belediye başkanı olarak basına düşmüştür” diye konuştu.

"SÖYLEMLER AVRUPA, UYGULAMALAR AFRİKA"

CHP yönetiminin sendikalara bakışını da bildiklerini söyleyen Doğan, “Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun yaptıkları CHP söylemlerinin tam tersi durumundadır. Bakırköy’de söylemler Avrupa, ama ne yazık ki uygulamalar Afrika’dır. Biz işçiler onurlu insanlarız, onurumuzla, emeğimizle kimsenin oynamasına asla izin vermeyeceğiz. Belediye başkanı değil feriştahı da gelse meydanlar, sokaklar, alanlar hep bizim olacaktır” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Konak Mülteci Derneğinden Ezgi Baltalı: Yoksulluk mülteci çocukları eğitimden ediyor

SONRAKİ HABER

Kazdağı Ekoloji Platformu: Kirazlı'da kesilen her ağacın hesabını soracağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa