13 Mart 2021 17:46

İstanbul Tabip Odasından yazarımız İhsan Çaralan'a ödül

İstanbul Tabip Odasının her yıl düzenlediği "Basında Sağlık Ödülleri"nde yazarımız İhsan Çaralan "Koronavirüsün yapısı biyolojik ama yayılması tamamen sınıfsal!" başlıklı yazısıyla ödüle layık görüldü

İstanbul Tabip Odasının YouTube kanalında yayımlanan '14 Mart Tıp Haftası Ödül Töreni - Moğollar Konseri' başlıklı videodan alınmıştır.

Paylaş

İstanbul Tabip Odasının her yıl düzenlediği "Basında Sağlık Ödülleri" sahiplerine verildi. Harbiye'de bulunan İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki ödül töreni pandemi nedeniyle seyircisiz gerçekleştirildi. İstanbul Tabip Odasının sosyal medya hesaplarından yayımlanan ödül töreninde 2020 ve 2021 yılında verilen ödüller, ödül sahiplerine takdim edildi. Yazarımız İhsan Çaralan'ın "Koronavirüsün yapısı biyolojik ama yayılımı tamamen sınıfsal" başlıklı köşe yazısı ödüle layık görüldü.

"AKP DÖNEMİNDE YARATILAN SAĞLIK SİSTEMİZ MESLEKTAŞLARIMIZI TÜKETTİ"

Açılış konuşmasını İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip gerçekleştirdi. Pandemi nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını anarak söze başlayan Saip, "AKP döneminde yaratılan sağlık sistemi meslektaşlarımızı tüketmiş ve geleceğe güvensiz bakmalarına neden olmuştur. Uzayan çalışma süreleri, artan iş yükü, gerçek ücretlerde gerileme, güvencesizlik, hukuksuzluk, liyakatsizlik, akademide erozyon, etik ihlalleri, korku iklimi, hepsi bu sorunları giderek artırmıştır. Biliyoruz ki adalet, liyakat ve demokrasi olmadan sağlıklı bir tababet mümkün değildir" diye konuştu.

Saip bir kez daha taleplerini yineledi ve şunları ifade etti:
• "COVID-19 meslek hastalığıdır, önerdiğimiz yasa tasarısı kabul edilsin."
• "Toplumsal sağlık için güçlü ve etkin birinci basamak sağlık örgütlenmesi sağlansın."
• "Şiddetsiz bir sağlık ortamında çalışabilmek için yeni ve etkili 'Sağlıkta Șiddet Yasası' çıkarılsın."
• "Emekliliğimize de yansıyacak temel ücret ile ekonomik ve özlük haklarımız iyileştirilsin."
• "Özgür ve bilimsel çalışma ortamı için meslek örgütleri üzerindeki baskılara son verilsin."
• "Liyakatsiz atamalar, tek tip sözleşme dayatmaları, tıp eğitimini niteliksizleştiren, altyapısı uygun olmayan tıp fakültelerinin açılması durdurulsun."

"ÖDÜLÜ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA VE İŞÇİLERE ARMAĞAN EDİYORUZ"

Koronavirüsün yapısı biyolojik ama yayılımı tamamen sınıfsal” başlıklı yazısıyla Evrensel yazarı İhsan Çaralan, köşe yazısı kategorisinde bu yıl ödüle layık görüldü. Çaralan'ın ödülünü Evrensel Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erdi Tütmez aldı.

14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak söze başlayan Tütmez, "Pandemi de bir yılı geride bıraktık. Bu bir yılda hekimlerin büyük bir savaşı vardı. Cephede en öndeydiler. Savaştılar, halk sağlığı için canlarını hiçe saydılar. Bu ödülü Evrensel Gazetesi adına tüm sağlık çalışanlarına ve önlemlerin dışında bırakılan işçilere, emekçilere armağan ediyoruz" dedi.

"TOPLUM SAĞLIĞI HİÇE SAYILDI"

Ayrıca Gazete Haber-Araştırma Ödülü’nü 2020 yılında Evrensel'e yaptığı "Otoban yönetilir gibi hastane yönetilmez" başlıklı haber ile Burcu Yıldırım aldı. Yıldırım, ödülünü TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'dan aldı. Yıldırım, pandemi süreciyle birlikte sağlık otoritelerin, hükümetin toplum sağlığını hiçe saydığına dikkat çekerek "Bunun karşısında ise her sözüne güvendiğimiz ve bilimsel çalışmaları ile öne çıkan tabip odalarını ve TTB' yi gördük. Onun yanı sıra Evrensel Gazetesinde halkın haber alma hakkından kaynaklı gerçekleri yazmayı,  gündeme getirmeyi öğrendik, öğrenmeye de devam ediyoruz. Siz de öğretmeye devam ediyorsunuz. İyi ki varsınız" diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sırtımızdan yükselen fabrikada sandalye kadar değerimiz yok!

SONRAKİ HABER

Emine Şenyaşar: Adalet betonun altındaysa bile oradan çıkaracağım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa