17 Nisan 2011 06:17

Erdoğan’dan 2023 masalları!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “çıraklık ve kalfalık” döneminden sonra “ustalık dönemi” belgesi olarak sunduğu AKP’nin seçim beyannamesini açıkladı. Başbakanın açıkladığı beyannamede ülkenin temel sorunlarına dair yeni bir şey söylenmedi.İŞTE MASALLAR!1-‘İLERİ DEMOKRASİ’

Erdoğan’dan 2023 masalları!
Paylaş

İŞTE MASALLAR!

1-‘İLERİ DEMOKRASİ’

İleri demokrasiden taviz vermeyeceklerini söyleyen Başbakan, Türkiye’yi insan hakları ihlallerinde, cezaevindeki gazeteci sayısında, işçi hakkı gasplarında liderliğe yükselten ‘ileri demokrasi’ anlayışını, önümüzdeki 12 yıl boyunca, nasıl değiştireceğineyse hiç değinmedi.

2- 'BÜYÜK EKONOMİ'

“Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın en büyük 10’uncu ekonomisi olacağız” diyen başbakan dünya işsizlik oranı sıralamasında ilk 10’da, yoksul sayısında ilk üçte, kaliteli yaşam sıralamasında sonlarda yer alan tabloyu yaratan ekonomi politikalarını sürdüreceğini ilan etti.

3- 'YAŞANABİLİR ÇEVRE'

Her tarafa HES, nükleer ve termik santral kurabilmek için yasaları hiçe sayan, altın ve maden çıkartılmasının önünü açabilmek için her türlü izni verecek yasal düzenlemeler yapan hükümetin başbakanı, 2023 hedefleri arasında ‘yaşanabilir çevre’ sloganını kullandı.

4- 'LİDER ÜLKE'

Daha önce ithal edilen savunma sanayi ürünleri artık ülkemizde üretiliyor. Ben hayali anlatmıyorum, olanları ve olacak olanları anlatıyorum. İnsansız hava aracı üreten 3. ülke Türkiye olacak. Türkiye Tank üretecek” diyen başbakan Orta Doğu’nun liderinin Türkiye olacağını söyledi.

Başbakan beyannameyi yaklaşık 1,5 saat süren bir konuşmayla özetledi ancak merakla beklenen “çılgın” projesini açıklamadı. Çılgın projenin yerinin İstanbul olduğunu söylemekle yetinen Erdoğan, “Türkiye Hazır, Hedef 2023” başlıklı seçim beyannamesinin beş ana başlığını “İleri Demokrasi”, “Büyük Ekonomi”, “Güçlü Toplum”, “Yaşanabilir Çevre Marka Şehirler” ve “Lider Ülke” olarak sıraladı. Erdoğan, 5 ana maddeyi açıklarken, güllük gülistanlık bir ülke tablosu çizmekten de geri durmadı.

KÜRT SORUNUNDA GÜVENLİK KONSEPTİ

Kürt sorununun “özgürlük-kardeşlik temelinde ve özgürlük-güvenlik dengesi içinde çözüleceğini” öne süren Erdoğan, Kürt sorununun çözümüne dair yeni dönemde güvenlik konseptiyle hareket edeceği mesajını verdi. Erdoğan, yeni sivil anayasanın öncelikleri olduğunu söylerken, sanayi ve teknolojiden tarıma, kişi başı gelirden istihdama kadar ekonomik hedeflerini anlattı.

Erdoğan, İstanbul’un iki yakasına iki yeni şehir inşa edeceklerini söyledi. İstanbul’a ilişkin tepkilere neden olan Galataport ve Haydarpaşaport projelerinin hayata geçireceklerini de belirten Erdoğan, İzmir ve Ankara’ya ilişkin projelerini de anlattı.

Erdoğan, yoksullar için “peşinatsız, faizsiz, ayda 100 lira taksitle” toplam 100 bin konut yapılacağını, yeni evli yoksul çiftlerin 25 yıla varan vadelerle, peşinat ödemeden konut sahibi yapılacağını belirtti.

İŞ-KUR’da kayıtlı her işsizle birebir temas kuracak meslek danışmanları atayacaklarını da söyleyen Başbakan Erdoğan, yeni dönemde yargılamaların hızlanacağını ifade etti. Erdoğan, CHP’nin de “Dışarıdan değil, Silivri’de tutuklu yargılanan Ergenekon sanıkları arasından aday göstermek durumunda kaldığını, maskeli aday tanıtımı yapan muhalefetin maskesinin seçimde düşeceğini” belirtti.

2023 hedefini açıklayan Erdoğan, 2023’e kadar Türkiye’nin kendi tankını, tüfeğini, topunu, savaş ve yolcu uçağını yapacağını da söyledi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

İlişkileri bir kalıba sığdırabilir misiniz?

SONRAKİ HABER

Kadın vekil olmak ya da olmamak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa