15 Mart 2021 00:14

Petrokimya işçisi yazdı: Yönetenler halkı kaderine terk etti

“Bir emekçi olarak bütün hayatım boyunca devletime vergisini nizami ödedim, yasalara uygun yaşadım. Ama bu bir yılda bizleri yönetenlerin halkı kaderine bıraktığını görmüş oldum.”

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Petrokimya işçisi
Kocaeli

Pandemi sürecinin yıl dönümündeyiz. Bu süreçte kovide ailecek yakalandık. Pandemi süreci işçiler için çok zor geçti. Sermaye bu süreci çok iyi kullanıyor. İşçi sınıfı müthiş baskı altında çalışırken patronlar pandemide işçi kıyımları yasak olmasına rağmen kardeşlerimizi aşsız bırakmaya devam ediyor. Bu süreçte diğer ülkelerde devletler halka daha fazla yardım ederken ülkemizde ise tam bir hayal kırıklığı! Esnaf kepenk kapattı, bütün çalışma hayatı kabusa döndü.

Mesela ben bir emekçi olarak bütün hayatım boyunca devletime vergisini nizami ödedim, yasalara uygun yaşadım. Ama bu bir yılda bizleri yönetenlerin halkı kaderine bıraktığını görmüş oldum. Salgın sürecinde karantina günlerimde annem ve eşim hastanede tedavi gördüler, ben çocuklarıma hem annelik hem babalık yaptım. Çok zor günlerdi. Arkadaşlarım ve beraber mücadele ettiğimiz yoldaşlarımın desteği ile ayağa kalktık.

İşyerimizde örgütlüyüz. Örgütlü olmamıza rağmen sermaye baskısı hep ensemizdeydi. Sürekli işten çıkarma tehditleriyle karşı karşıya kaldık bu süreçte. Fedakar olmamıza rağmen sürekli baskı ve tehditlerle yaşadık. İşçi kıyımı yasağı olmasına rağmen işçi kardeşlerimizden işinden olanlar oldu. Bu olaylar karşısında iyi mücadele edemedik. Örgütsüz fabrikalarda daha kötü durumlar yaşandı. Ücretsiz izinler, hijyenin sağlanmadığı ortamlar gibi sorunlarla mücadele etti işçiler. Dünyanın bu salgını bir an önce atlatması, işçilere yönelik baskıların son bulması temennisi ile yaşasın sınıfımızın birliği...

ÖNCEKİ HABER

Bel Karper işçileri: Rekorları biz kırdık hakkımızı istiyoruz

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da alışveriş yapan yurttaşlar: Torbamızın dolduğu günler geride kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa