16 Mart 2021 00:34

Birliğimizle tüm zorlukların üstesinden geleceğiz

Eşi Baldur grevinde olan Nergiz Cengiz, Muğla Fethiye’den bebeği için örülen hırkaya ve dayanışma mektubuna gazetemiz aracılığıyla yazdığı mektupla cevap verdi.

Baldur işçileri | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Nergiz CENGİZ
Kocaeli

Sevgili Nuran Türkmen,

Bebeğim için örmüş olduğun hırkayı ve dayanışma mektubunu aldım. Böyle bir zamanda yanımızda sizin gibi insanların var olduğunu bilmek beni çok mutlu etti. Kocaeli’den Fethiye’deki Ekmek ve Gül Atölyenize ve oradaki tüm kadın arkadaşlara selamlarımı gönderiyorum.

Biliyorsunuz ki Baldur’da bir grev var. Eşim de daha iyi çalışma koşulları ve iyi bir ücret için bu haklı mücadelenin içinde. Mücadele hepimiz için umut, birlik, dayanışma olsa da elbette ki zorlukları da var. Özellikle pandemi koşullarında, her şeye zam geldiği, geçimin daha da zorlaştığı bu süreci güç bela atlatmaya çalışıyoruz. Kirada oturuyorum. Malum bir de kış ayındayız. Gelen faturalar, bebeğimin masrafları derken hiçbir şeye yetemiyoruz, yetişemiyoruz. Şartlar ne kadar zor olsa da sözlerimin başında belirttiğim gibi haklı bir mücadelenin, haklı bir direnişin içindeyiz ve inancındayız. Birlikteliğimizle, gücümüzle tüm zorlukların üstesinden geleceğiz. Ben de sizi yüreğinizden kucaklıyorum. Verdiğiniz emek için teşekkür ederim...”

Not: Eşi Baldur grevinde olan Nergiz Cengiz, Muğla Fethiye’den bebeği için örülen hırkaya ve dayanışma mektubuna gazetemiz aracılığıyla yazdığı mektupla cevap verdi.

ÖNCEKİ HABER

Ford işçisi yazdı: Hat hızlı, hayat pahalı, maaşlarımız kuş kadar...

SONRAKİ HABER

İngiltere’de Sarah Everard cinayetiyle başlayan protestolarda polise öfke büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa