16 Mart 2021 11:09

EMEP Körfez İlçe Örgütü: İktidar işçi ve emekçilere kulaklarını tıkamıştır

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan "Ekonomik Reform Paketi"ni eleştiren EMEP Körfez İlçe Örgütü, "Erdoğan bir kez daha işçi ve emekçilere kulaklarını tıkamıştır" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Körfez İlçe Başkanı Adem Korkmaz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı “Ekonomik Reform Paketi”ne dair yazılı açıklama yaptı. Erdoğan'ın "Paketi hazırlarken özel sektörü dinledik” dediğini anımsatan Korkmaz, "Erdoğan bir kez daha işçi ve emekçilere kulaklarını tıkamıştır" dedi.

19 yıllık ekonomi yönetiminin kronikleşmiş sorunlarının paketler yoluyla çözülmeye çalışıldığını belirten Korkmaz, “İşçi ve emekçilere ödenemeyen faturalar, biriken borçlar kalmıştır" dedi. Korkmaz, Kocaeli’de son bir yıl içerisinde on binlerce insanın işsiz kaldığı, ilin işsizlik oranının yüzde 13,8 ile Türkiye genelinin üstünde seyrettiğini vurguladı.

Reform paketinden işsizlik, ağır çalışma ve yaşam koşullarının dayatıldığı işçi ve emekçilere; borç içinde her gün yüzlercesinin kepenk kapattığı esnafa yine boş vaatler ve borçlanma çıktığını söyleyen Korkmaz, patronlara ve tekellere ise destek çıktığını vurguladı.

Korokmaz "Paketin sermaye çevreleriyle hazırlandığı ifade eden Erdoğan, aslında bu paketten  işçi ve emekçinin yararına somut bir sonuç çıkmayacağını da itiraf etmiş bulunmaktadır" dedi.

SERMAYEDARLARA TEŞVİK PAKETİ

Kocaeli’nin Türkiye’nin küçük bir aynası olduğunu ifade eden Korkmaz, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği verilerine göre, 1 yıl içerisinde 310 şirketin kapandığı Kocaeli'de on binlerce insan işsiz kalmış, ilin işsizlik oranı yüzde 13,8 ile Türkiye geneli işsizlik oranının üstünde seyretmektedir. Pandemiyle birlikte patronların elinde bir silaha dönüşen Kod-29 ile işten atılan yüzlerce emekçi her gün açlıkla boğuşur hale gelirken, gençlere iş beğenmedikleri için işsiz kaldıklarını söyleyen iktidar ortaya koyduğu bu pakette genç işsizliğe dair de herhangi bir somut öneri sunmamıştır" dedi.

İktidarın ekonomik kriz koşullarında kadınları evinin mutfağına hapsettiğini ve hepsini evinde birer ekonomi bakanına dönüştürdüğünü söyleyen Korkmaz, "İktidar, toplumun yarısını oluşturan kadınların işsizliğine dair de tek bir kelime etmezken enflasyonun nasıl düşürüleceğine dair de yapısal çözümler ortaya koyamamıştır" diye belirtti.

Pandemi döneminde büyük sermayedarlara teşvik adı altında kolaylıklar sağlayan hükümetin, kepenk kapatan esnafa dair yalnızca vergi düzenlemesi getirdiğini anımsatan Korkmaz, "DİSK-AR araştırma rakamlarına göre açlık sınırının 2 bin 584 TL olduğu ülkemizde, 19 yılda açlık sınırı 6,5 kat artmıştır. 19 yıllık ekonomi yönetiminden işçi ve emekçilere ödenemeyen faturalar, biriken borçlar kalmıştır. Emek Partisi olarak bir kez daha sormak isteriz, ekonomik sıkıntıyı en derinden yaşayan kesimler olan işçiler, işsizler, emekliler, kadınlar, gençler,esnaflar için tek bir somut öneri ve yol haritası sunamayan iktidar, bu reform paketini kimler için çıkarmıştır? Sorunun cevabı paketin içerisinde gizlidir: Bu paketi hazırlarken 'Özel sektörü dinledik' diyen Erdoğan bir kez daha işçi ve emekçilere kulaklarını tıkamıştır" dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliği düşürüldü

SONRAKİ HABER

Yunanistan, AstraZeneca aşısının kullanımına devam etme kararı aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa