17 Mart 2021 10:24

İran’da kadınlardan baskılara karşı 'Las Tesis' dansı

İranlı kadınlar, “Las Tesis” dansıyla rejimin baskılarına dikkat çekti. Kadınların dansı kısa sürede sosyal medyada yayıldı.

Ekran görüntüsü Fem Rebel adlı youtube hesabında yer alan videodan alınmıştır.

Paylaş

İran’da bir grup kadın rejimin kadına yönelik uygulamalarını ve politikalarını protesto etmek amacıyla yüzü kapalı bir şekilde “Las Tesis” dansı sergiledi.

Sosyal medya hesapları üzerinden kısa sürede hızla yayılan dans performansında kadınlar, “Polis, yargı, hükümet, cumhurbaşkanı hepiniz saldırgansınız” sözleriyle “Las Tesis” dansını kendi dillerinde söyleyerek, İran rejiminin toplum ve kadınlar üzerindeki baskıcı politikalarına dikkat çekti.

Şilili kadınların 2019 yılında kadına yönelik şiddete karşı "Suçlu sensin" şiarıyla başlattığı Las Tesis dansı tüm dünyaya yayılmıştı. Türkiye'de de kadınlar, kadına yönelik şiddet ve cinayet faillerini ve bunları önlemek yerine teşvik edercesine tutum alan devlet aygıtını defalarca Las Tesis dansı ile protesto etti.

"Suçlu sensin
Tecavüzcü sensin
Suçlu polisler
Suçlu yargıçlar
Suçlu aranızda
Devlet farkında
Benim bedenin benim kararım
Hayır diyorsam hayırdır
Benim bedenin benim kararım
Dayanışma yaşatır"
gibi sözleri olan Las Tesis protestoları da hedefe alındı. Çeşitli tarihlerde pek çok ilde kadın eylemlerinde Las Tesis" sergileyen kadınlar gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Küçük Menderes Ovası’nın su deposu Kartal Dağı’na mermer ocağı

SONRAKİ HABER

Uzaktan eğitime 23 milyon lira harcanmış ama 2,5 milyon öğrenci EBA'ya hiç girememiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa