19 Mart 2021 11:29

Kadıköy'deki Boğaziçi eylemine katılan 7 kişi hakkında hapis cezası istendi

Kadıköy'deki Boğaziçi Üniversitesi eylemine katılan 4'ü tutuklu 7 kişi hakkında iddianame hazırlandı, 6 ay ile 11 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eski AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektör olarak atanmasını protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek için 2 Şubat'ta Kadıköy'de düzenlenen eyleme katılan 7 kişi hakkında iddianame hazırlandı. 4'ü tutuklu 7 kişi hakkındaki iddianamede çeşitli suçlardan 6 ay ile 11 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi.

İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla düzenlenmek istenen eyleme Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra pek çok siyasi parti, sendika ve kitle örgütü de katılarak destek vermişti.

Öğrencilerin gözaltına alınmasını protesto etmek, demokratik ve özerk üniversite, "kayyum rektör" Melih Bulu başta olmak üzere tüm atanmış rektörlerin istifası, üniversitelerde tüm bileşenlerin katılımıyla demokratik seçimler yapılması gibi talepleri dile getirmek için yapılmak istenen eyleme iktidarın yanıtı ise polis müdahalesi olmuştu.

Polisin yoğun şekilde biber gazı ve plastik mermi kullandığı müdahalede onlarca kişi gözaltına alınmıştı. İETT otobüslerinden indirilerek gözaltına alınanlar dahi olmuştu. Gazetecileri de engellemeye çalışan polise çevredeki yurttaşlardan tepki yağmıştı.

11 YILA KADAR HAPİS CEZASI TALEBİ

Müdahale sonucu yaşanan olaylara dair 4'ü tutuklu 7 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

İddianamede dağılın ihtarına uyulmadığı ve polislere saldırıldığı öne sürüldü. Olay yeri inceleme raporları, hasar tespit tutanakları ve buna dair faturalara yer verilen iddianamede iki polis aracında 46 bin 185 liralık hasar oluştuğu savunuldu.

İddianamede 4'ü tutuklu 7 kişi hakkında "toplantı ve yürüyüşlere silah ve benzeri aletler taşıyarak veya kendilerini tanınmayacak hale getirerek katılma", "kamu malına zarar verme", "görevi yaptırmamak için direnme" ve "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" gibi suçlamalarla 6 ay ile 11 yıl arasında hapis cezaları istendi.

Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederse önümüzdeki günlerde davanın görülmesine başlanacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

YÖK yatay geçişte usülsüzlüğü kabul etti, bazı üniversitelere işlem başlatıldı

SONRAKİ HABER

Nazım İmar Planı kamu yararı mı, rant mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa