19 Mart 2021 17:32

Türk Metal, üyelerini işten atan Europower önünde eylem yaptı

Türk Metal Sendikası, sendikaya üye oldukları için kod-29 ile 5 işçinin işten atıldığı Europower Enerji Fabrikası önünde eylem yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara’nın Kazan ilçesinde elektrik panosu üreten Europower Enerji Fabrikası’nda, Türk Metal Sendikası’na üye olan 5 işçinin işten atılmasına tepkiler sürüyor. Sendikalaşmaları engellenmek istenen işçilere karşı, işten atma yasağının sürdüğü pandemi sürecinde patronların elinde kullanışlı bir silaha dönüşen Kod-29 daha devreye sokuldu. Haklarında "Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller”den (Kod-29) tutanak tutulan 5 işçi işten atıldı. İşten çıkarılan işçiler için geçtiğimiz günlerde Türk Metal Sendikası üyeleri fabrika önünde toplanmıştı. Sendika şube yönetimi ile fabrika yetkilileri arasında yapılan görüşmenin ardından henüz işten atma resmileşmediği için eylem iptal edilmişti.

Atılan işçilerin işe alınmaması nedeniyle Türk Metal Sendikası fabrika önünde eylem yaptı. “Direne direne kazanacağız”, “Europower işçisi yalnız değildir” sloganları atılan eylemde konuşan Türk Metal Ankara Şube Başkanı İbrahim Biçer, bugün geleceği ve ekmeği için mücadele eden Europower işçileriyle dayanışmak için buluştuklarını söyledi. Adaletin önünde hesaplaşacaklarını belirten Biçer, Europower yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Sendika üyesi olduğu için işçileri işten atmanın anayasal bir suç olduğunu ifade eden Biçer, "İşçilere yaptığınız baskıya hemen son verin. Europower işçilerinin hakkıyla emeğiyle oynarsanız bilin ki size bu dünyayı dar ederiz" dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İhsan Çaralan: HDP'ye açılan kapatma davası hukuki değil, siyasi bir dava

SONRAKİ HABER

Ankara Şehir Hastanesi'nde Covid-19 hasta sayısı yüzde 51 arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa