Evrensel için yeni bir dönem
20 Mart 2021 08:32
/
Güncelleme: 14:22

Türkiye'de kadına şiddet artık insan hakkı ihlali değil!

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesi imzalandıktan sonra yaptığı “Kadına şiddet artık insan hakkı ihlali" paylaşımını hatırlattı.

Türkiye'de kadına şiddet artık insan hakkı ihlali değil!

@RTErdogan hesabından yapılan paylaşımın ekran görüntüsü

Türkiye, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan bir gece kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı. Karara tepki gösteren CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesi imzalandıktan sonra yaptığı paylaşımı hatırlattı.

Erdoğan, 3 Haziran 2011 tarihinde, “Kadına şiddet artık insan hakkı ihlali... Sözleşme Türkiye’nin öncülüğünde hazırlandı” paylaşımında bulunmuştu.

Taşçıer, Erdoğan’ın o günkü sosyal medya paylaşımını alıntılayarak, “İstanbul Sözleşmesi imzalandıktan sonra yapılan bu paylaşım, sözleşmeden çıkıldığı bugün bize şunu anlatıyor; Türkiye'de kadına şiddet artık insan hakkı ihlali değil! Tek adam rejimi memleketi derin bir karanlığın içine sürüklüyor. Kadın yaşamı tehdit altında!” ifadelerini kullandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda şöyle denilmişti:

"3718 sayılı kararda "Türkiye Cumhuriyeti adına 11/5/2011 tarihinde imzalanan ve 10/2/2012 tarihli ve 2012/2816 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi"nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 3 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir." (HABER MERKEZİ)

##410187##

Evrensel'i Takip Et