20 Mart 2021 09:48

Kemal Kılıçdaroğlu: Kadınlar, iktidardaki zorbaya dersini verecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanı kararıyla çekilmesine dair yaptığı açıklamada "İstanbul Sözleşmesi geri gelecek" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Twitter gönderisinden alınmıştır

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanı kararıyla çekilmesine dair açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "İktidardaki zorbaya kadınlar dersini verecek, İstanbul Sözleşmesi geri gelecek" dedi.

Twitter hesabından "İktidardaki zorbaya kadınlar dersini verecek. #İstanbulSözleşmesi geri gelecek!" diyerek bir video paylaşan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bir devlet gece yarısı kararnameleriyle yönetilemez. Bir gece yarısı kararnamesiyle 42 milyon kadının hakkı, hukuku onların elinden alınamaz. Bütün kadın kardeşlerime sesleniyorum; haklarınıza sahip çıkınız, hukukunuza sahip çıkınız. Sizin hayatınızı cehenneme döndürenlerin kimler olduğunu iyi öğreniniz. Kız çocuklarınızın hakkına, hukukuna sahip çıkınız.

Ben söz veriyorum. Her zaman her yerde her ortamda bütün kadınların hakkına, hukukuna sahip çıkacağım. Adalet neredeyse orayı arayacağım. Adaletten, sizden, sizin hakkınızdan, hukukunuzdan yana olacağım. Sizin hakkınızı, hukukunuzu her yerde, her platformda sonuna kadar savunacağım. Söz veriyorum."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri, Hasan Ocak’ın faillerini sordu

SONRAKİ HABER

EMEP: İstanbul Sözleşmesi'nin feshi kadınların hak ve yaşama iradesine meydan okuma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa