21 Mart 2021 12:49

Eğitim Sen Samsun: Eğitimciler aşılanana kadar yüz yüze eğitime ara verilsin

En yüksek riskli iller arasında bulunan Samsun’da vaka artışlarına dikkat çeken Samsun Eğitim Sen, “Başta Samsun Valisi olmak üzere, yerel yöneticileri sorumlu davranmaya davet ediyoruz" dedi.

Arzu Topaloğlu | Fotoğraf: Eğitim Sen Samsun Şube

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Samsun

Samsun’da “eğitimciler aşılanana kadar yüz yüze eğitime ara verilmeli, çevrimiçi eğitime geçilmelidir” diyen Samsun Eğitim Sen Şube Başkanı Arzu Topaloğlu, Samsun'da koronavirüs vakalarının her geçen gün artarak devam ettiği bu durumun ise eğitim ve öğretim açısından endişe verici bir boyuta doğru gittiğine dikkat çekerek, Samsun’da yüz yüze eğitime ara verilmesi çağrısında bulundu.

“ÜSTELİK İKTİDAR KENDİ YAPTIĞI PLANLAMAYA VE VERDİĞİ SÖZLERE DE UYMAMAKTADIR”

Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Arzu Topaloğlu yaptığı yazılı açıklamada, “Bilindiği gibi iktidar 1 Mart’tan itibaren “kademeli normalleşme” sürecini başlatma kararı almıştı. Buna paralel olarak da MEB okulları kademeli olarak yüz yüze eğitime açmaya karar vermişti. Salgın döneminde alınan kararların bir planlama dahilinde ve toplum sağlığını önceleyen bir bakış açısıyla yapılması gerekir” hatırlatmasını yaptı.

“Bugün salgının izlediği seyre bakıldığında vaka artışının 1 Mart düzeyinin yaklaşık iki katına çıktığı görülmektedir. Üstelik iktidar kendi yaptığı planlamaya ve verdiği sözlere de uymamaktadır. Çünkü MEB okulların kademeli açılması sürecinde köy öğretmenlerinden başlayarak öğretmenlerin aşılarının yapılacağını beyan etmiştir” diyen Topaoğlu, “Açıklamanın üzerinden geçen sürede görülmüştür ki; aşılanan öğretmen sayısı Türkiye genelinde ancak 80 bin civarındadır. Günde 1 milyon aşı yapılacağını söyleyenler geçtiğimiz 3,5 ay sürecinde 3 milyonu 2. Doz olmak üzere toplam 11 milyon kişiyi aşılayabilme becerisi göstermişlerdir. Bu sonuç toplumu hastalıkla baş başa bırakmaktan başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM ALANI TAMAMEN KADERİNE TERK EDİLMİŞ DURUMDADIR”

Pandemi döneminden olumsuz etkilenen alanlardan olan eğitim alanın ise tamamen kaderine terk edildiğini söyleyen Topaloğlu, “Hastalanan eğitim çalışanı ve öğretmen sayıları gün geçtikçe artmaktadır. Fakat hiçbir önlem alınmadığı da gözlerden kaçmamaktadır. Okul idarecileri sadece hastalanan öğrenci ve eğitim çalışanlarının günlük çetelesini tutup il ve ilçe MEB’lere bildirmekten başka bir işlem yapamamaktadırlar.  Bu sonuçlar bilimsel verilere dayalı hareket etmemenin bir sonucudur. Ve sürpriz olmamalıdır. Çünkü toplumu kendi kaderine bırakarak hastalığın yayılımının durdurulmasının beklenmesi abesle iştigaldir” dedi.

“SAMSUN’DA VAKALAR ARTTI ÖNLEMLER ALINMADI”

5 hafta önce 100 binde 212 ile başlayan Samsun'un hasta sayısı “yerinde karar dönemine” geçildiği günden bugüne yüz binde 458’e çıktı.

Rakamların bu kadar yükselmesine rağmen eğitim alanında başta aşı olmak üzere, sınıfların seyreltilmesi ve ek öğretmen ataması dahil hiçbir önlemin alınmadığını söyleyen Topaloğlu, vaka sayılarının bu kadar yükselmesine rağmen süreci normal göstermek ve işletmeye çalışmak öğrenci ve öğretmenlerin yaşamlarını riske atmanın kabul edilemeyeceğini söyledi.

“ÖĞRETMENLER VELİLER BİZİ ARAYIP ENDİŞELERİNİ İLETİYORLAR”

Topaloğlu, Samsun’da tüm ilçelerden ve okullardan öğretmenlerin ve velilerin Eğitim Sen’i arayarak kaygılarını dile getirdiğini belirtti.

Topaloğlu, “Eğitim-Sen olarak bizler, başta Samsun Valisi olmak üzere, yerel yöneticileri telafisi mümkün olmayan sürece doğru hızla gittiğimiz bu günlerde sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Pozitif vakaların görüldüğü sınıfların öğrenci sayısına bakılmaksızın yüz yüze eğitime ara verilmesine ve eğitimin çevrimiçi sürdürülmesi gibi kararların hayata geçirilmesine başlanmalıdır. Aksi takdirde ‘freni patlamış kamyon’ hepimizi uçuruma atacaktır” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Bölge illerinde Newroz coşkusu: Meydanlar barış ve özgürlük diye inledi

SONRAKİ HABER

"Doğu Karadeniz doğal yaşam bakımından kıyameti yaşıyor"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa