22 Mart 2021 04:30

Çukurova Üniversitesi öğrenci kulüpleri: İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz

Çukurova Üniversitesi öğrenci kulüpleri, yayımladıkları ortak açıklama ile İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine karşı olduklarını ve İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

Çukurova Üniversitesi öğrenci kulüpleri, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine karşı olduklarını ve İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini belirttikleri ortak bir açıklama yayımladı.

İstanbul Sözleşmesi’ni tek bir imzayla ortadan kaldırmanın hukuksuz olduğu belirtilen açıklamada “Bir gecede, kadınların yurttaşlık haklarını korumayı esas alan ve toplumsal cinsiyet eşitliğini hedefleyen bu sözleşmeyi tek bir imzayla ortadan kaldırmak hukuksuzdur. Alınan bu karar, normlar hiyerarşisine ve hukukun en temel ilkelerinden biri olan usulde paralellik ilkesine aykırıdır” denildi.

İstanbul Sözleşmesi'nin Türkiye kadın hareketinin verdiği mücadelenin getirdiği bir kazanım olduğunu vurgulayan kulüpler, “Türkiye’de şiddet gören, ayrımcılığa uğrayan öldürülen kadınların yasal teminatıdır. İstanbul Sözleşmesinden ayrılmak, milyonlarca kadının elinden korunma hakkını almak ve onları karanlığa sürüklemek anlamına geliyor” dedi.

Açıklamanın devamında “Durum böyleyken bizler İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz ve bu hukuksuzluğu asla kabul etmiyoruz! Kadına yönelik her türlü şiddetin ve ayrımcılığın karşısındayız! Verilen bu hukuksuz dönülmedikçe haykırmaya devam ediyoruz: İstanbul Sözleşmesi Yaşatır!” denildi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

17. Geleneksel ODTÜ Sosyoloji Günleri 2. gününde devam etti

SONRAKİ HABER

Her yanımız virüs

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa