22 Mart 2021 04:40

Lise öğrencileri yüz yüze sınav uygulamasına tepkili

Kayseri Anadolu Lisesi öğrencileri yüz yüze sınav uygulamasıyla birlikte okullarda vakaların arttığını hatırlatarak "Başka bir değerlendirme yöntemi uygulanmalı" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Barış TİMUR
Kayseri

Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze sınav kararı pek çok okulda vaka artışlarına neden oldu. Gereken önlemler alınmaksızın yüz yüze sınav kararı alınması öğretmen ve öğrencilerin kaygılarını ve tepkilerini artırdı. Kayseri’de Anadolu lisesi öğrencilerine yüz yüze sınav kararını sorduk. Birinci dönemde uzaktan yapılan eğitimin sınavının yüz yüze yapılmasına tepki gösteren öğrenciler, farklı bir değerlendirme yöntemi uygulanması gerektiğini belirtti.

Uzaktan eğitim sürecinin baştan sona sıkıntılı geçtiğini söyleyen 10. sınıf öğrencisi Aras, “Yeterli ekipmanı olmayan arkadaşlarımız sıkıntı yaşadı. Bu süre zarfında parası olan ve olmayan aileler arasında eşitsizlik yaşandı. Parası olmayanlar verimli eğitim alamadı. Ben de uzaktan eğitimde istediğim verimi alamadım, derslere adapte olamadım. Uzaktan eğitime yüz yüze sınav yapılmasına karşı çıkıyorum. Öte yandan hastalık artarken sınavlarda önlemler de alınmıyor. Bu işin sorumlusu tek başına hükümet” dedi.

"HER ÖĞRENCİNİN DURUMU DÜŞÜNÜLMELİ"

Pandemi öncesinde de eğitim sisteminin iyi olmadığını ifade eden 11. sınıf öğrencisi Elif, “Müfredattaki konu yoğunluğu nedeniyle zaten bazı dersler eksik işleniyordu. Yüz yüze eğitim varken bile dersleri tam olarak işleyemiyorduk. Uzaktan eğitimle birlikte zaten derslerden bir şey anlamıyoruz. Bunun üzerine bir de internetin çekmemesi, öğretmenlerin sesinin ve görüntüsünün gelmemesi gibi sorunlar yaşadık” dedi. Sınavların yüz yüze yapılmasına karşı olduğunu söyleyen Elif, “Herkes eğitimden yararlanma hakkını elde edemedi. Bu hakkı elde edemeyenlerin sınava zorlanmasını doğru bulmuyorum. İmkan eşitsizliği var. Bu sınava giren öğrencilerin psikolojilerine de yansıyor. Bu nedenle öğrencilerin değerlendirme notları, farklı bir şekilde, her öğrencinin durumuna göre belirlenmeli” önerisinde bulundu.

"ZENGİN-FAKİR AYRIMI NETLEŞTİ"

10. sınıf öğrencisi Gülnaz ise, “Uzaktan eğitimin adaletsiz bir sistem olduğunu düşünüyorum. Zengin ile fakir ayrımını ortaya çıkardı diyebilirim. Bu adaletsiz sistemde yüz yüze sınava girmek zorunda bırakılıyoruz. Tam 1 yıldır doğru düzgün eğitim alamıyorum. Hükümet sadece kendini kurtarma peşinde. İleride başımız ağrımasın diye yüz yüze sınav yaptırıyorlar. Bu sınav yöntemi ile milyonlarca öğrenci ve ailesi de riske atılıyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Her yanımız virüs

SONRAKİ HABER

Dolar fırladı, Bakan Lütfi Elvan "istikrar" dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa