23 Mart 2021 08:01

Android telefonlardaki uygulama çökme sorunu (WebView sorunu) nasıl çözülür?

Android telefonlarda uygulamalar kendi kendine kapanmaya başladı. Google sorunun "WebView" kaynaklı olduğunu açıkladı. Çözüm ise eski güncellemeyi kaldırmak ya da yeni güncellemeyi yüklemek.

Görsel: Pixabay

Paylaş

Android telefonlarda uygulamaların kendi kendine kapanmasına yol açan bir sorun patlak verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Google, problemin "WebView" kaynaklı olduğunu ve çözüm için yayınlanacak güncellemenin yüklenmesi gerektiği duyurdu.

Webtekno'dan Eray Kalelioğlu'nun haberine göre sorun, bankacılık uygulamasından Google'a ait uygulamalara kadar birçok uygulamanın bir anda kapanmasına yol açıyor. Sorunu fark edip çözüm için çalışmalara başladığı açıklayan Google, problemin Android ekosistemindeki dahili yazılımlardan olan WebView kaynaklı olduğunu duyurdu.

Sorun yaşayan kullanıcıların WebView'ın son güncellemesini kaldırabileceklerini söyleyen Google, düzeltmenin yapılmasının ardından yeni bir güncelleme yayımlanacağını, bu güncellemeyle sorunun ortadan kaldırılacağını açıkladı.

Haberde, Galaxy S20+ modeline 23 Mart'ta WebView güncellemesi geldiği, uygulama sürümünü "89.0.4389.105"e yükselten bu güncelleme yüklendikten sonra sorunun çözüldüğü aktarıldı.

Sorun yaşayanlara WebView sürümü 89.0.4389.105 değilse uygulamanın son güncellemesini kaldırmaları, ya da son sürüme ait APK dosyasını buradan indirerek yüklemeleri önerildi.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DİSK Basın İş'ten Artı Tv ve Artı Gerçek açıklaması

SONRAKİ HABER

Orhan Pamuk: Altan, Kavala, Demirtaş gibi siyasi mahkumlar salınmadan normalleşemeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa