23 Mart 2021 09:06

İsmail Tarman Ortaokulu'nun imam hatip okuluna çevrilmesine karşı mücadele sürüyor

Beşiktaş'taki İsmail Tarman Ortaokulu'nun imam hatip okuluna dönüştürülmesi kararı iki kez mahkemeden dönmesine rağmen iptal edilmedi. Veliler, "Okulumuzu istiyoruz" diyerek eylem yaptı.

Fotoğraf: İsmail Tarman Ortaokulu velileri

Paylaş

İstanbul Beşiktaş’taki İsmail Tarman Ortaokulunun imam-hatip ortaokuluna dönüştürülmesi kararını mahkeme iki kez iptal etmesine rağmen karar uygulanmıyor. 1758 gündür okullarını geri istediklerini belirten veliler, mahkeme kararlarına rağmen hâlâ İsmail Tarman Ortaokulunun eğitim vermeye başlamadığına ve kayıt almadığına dikkat çekti, “Okulumuzu geri istiyoruz” dedi.

Okul önünde bir araya gelen veliler, İsmail Tarman Ortaokulunun tabelasının kaldırıldığına dikkat çekerek “Mahkeme kararı uygulanmış ise İsmail Tarman Ortaokulu nerede? İsmail Tarman Ortaokulunun tabelasını indirenler kimlerdir, kapatılmasına ilişkin idari karar hangisidir, idari işlemde kimin imzası vardır?​” diye sordu. 

Normal okulların imam hatibe dönüştürülemeyeceğini belirten veliler, “Yöneticiler çocuklarının eğitimi için mücadele eden veli ve mahallelilerin yorulmasını, mücadeleyi terk etmesini beklemesin. Yurttaşlar olarak haklılığımıza ve mahkeme kararlarına saygı gösterilmesini bekliyoruz, kararı uygulamayanlardan da hesap sormaya devam edeceğiz. Yılmıyoruz, yorulmuyoruz, hesap soruyoruz. Okulumuzu geri istiyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

3 günde kadına şiddetin bilançosu: 7 kadın öldürüldü, 1 kadın öldürülmek istendi

SONRAKİ HABER

"Ücretsiz izne çıkarılan Polyak işçilerinin gelecek hafta işe döneceği sözü verildi"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa