23 Mart 2021 09:09

"Ücretsiz izne çıkarılan Polyak işçilerinin gelecek hafta işe döneceği sözü verildi"

Bağımsız Maden İş Sendikası, ücretsiz izne çıkarılan yaklaşık 750 Polyak işçisinin tamamının önümüzdeki hafta işe döneceğinin sözünü aldıklarını duyurdu.

Fotoğraf: Bağımsız Maden İş

Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren Polyak maden işletmesinde 750 işçi, geçen hafta sonu ücretsiz izne çıkarıldı.

Bağımsız Maden İş Sendikası, bugün işveren ile görüştüklerini ve ücretsiz izne çıkarılan tüm işçilerin önümüzdeki hafta içinde işe geri döneceğinin sözünü aldıklarını duyurdu. Sendika "Bu sözün takipçisiyiz" dedi.

Sendikanın açıklamasında, Soma'daki madenlerin kapatılmasından değil, işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerinin en iyi şekilde alındığı, işçilerin emeklerinin karşılığını alabildiği şekilde çalışmaya devam etmesinden taraf oldukları belirtti.

Açıklamada "İşverenin sözünü takip edeceğiz. Bu bir hafta içinde bir tane dahi işçi arkadaşımız işe dönmezse demokratik her türlü eylemlerimizi devam ettireceğiz" denili.

Polyak patronu pandeminin ilk aylarında işçileri kesintisiz çalıştırmak için konteyner kamp kurmuştu. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İsmail Tarman Ortaokulu'nun imam hatip okuluna çevrilmesine karşı mücadele sürüyor

SONRAKİ HABER

34 milyon kişi bankalara borçlu, 23 milyon dosya icra dairelerinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa