23 Mart 2021 09:23

Göksel Aşan: Naci Ağbal'ın neden görevden alındığını sadece Cumhurbaşkanımız biliyor

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan, "Merkez Bankası Başkanını değiştirmek Cumhurbaşkanımızın bir tasarrufu" dedi.

Göksel Aşan | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan, "Merkez Bankası Başkanını değiştirmek Cumhurbaşkanımızın bir tasarrufu" dedi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Merkez Bankası başkanlığından Naci Ağbal’ın alınarak yerine Şahap Kavcıoğlu'nun getirilmesine ilişkin Aşan, "Ne sebeple yaptığı sadece Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilindedir" dedi.

CNN Türk'teki canlı yayına katılan Aşan, "Merkez Bankası Başkanını değiştirmek Cumhurbaşkanımızın bir tasarrufu. Ne sebeple yaptığı sadece Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilindedir. Sosyal medyada yalan yanlış şeylere insanlar prim vermesinler. Eğer Cumhurbaşkanımız ihtiyaç görürse nedenini paylaşır. Birincisi bu... İkincisi burada dikkat edilmesi gerekilen değişikliğin hemen ardından yeni MB Başkanımızın verdiği mesajdır. Hemen arkasından da Sayın Maliye ve Hazine Bakanımız Lütfi Elvan’ın verdiği mesajdır. Bu mesajlara lütfen bakılsın" ifadelerini kullandı.

SERBEST PİYASAYA BAĞLILIK MESAJI

AKP’nin 20 yıllık iktidarının serbest ekonomi piyasasına bağlı olduğunu söyleyen Aşan, “Sermaye kontrolü yapılacak, bankalardaki mevduatlar dondurulacak gibi haberler çıkmaya başladı. Bu haberlerin bir karşılığı yok. Sosyal medyada konu hakkında böyle haberler çıkıyor. Hükümetin yaklaşımı bu noktada hiçbir zaman piyasanın işleyişini bozacak bir hamle olmayacak” dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

BM, Gergerlioğlu ve İstanbul Sözleşmesi ile alakalı AKP hükümetine çağrıda bulundu

SONRAKİ HABER

AB Zirvesi'nde HDP'nin gündem edilmesi için Kürt aydınları İsveç'e çağrı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa