23 Mart 2021 10:46

Memur-Sen okul öncesi kurumlarda din eğitimi verilmesini savundu

"Türkiye'de Okul Öncesi Din ve Ahlak Eğitimi" raporunu açıklayan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye'de okul öncesi eğitimde çocuklara din ve ahlak eğitimi verilmesini önerdi.

Ali Yalçın | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Eğitimcilerin ağırlıklı seçmeli dersler olarak “Din eğitimi”nin teşvik edilmesine tepkileri sürerken, Memur-Sen okul öncesi eğitimde din eğitimi verilmesine yönelik model sundu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Türkiye'de Okul Öncesi Din ve Ahlak Eğitimi" raporunu açıklayarak, "Raporumuzda Türkiye'de okul öncesi din ve ahlak eğitiminin imkânı tartışılarak bu konuda yeni eğitim politikalarının geliştirilmesine dair öneriler sunulmaktadır" ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen tarafından hazırlanan "Türkiye'de Okul Öncesi Din ve Ahlak Eğitimi" raporunu açıkladı. Yalçın, okul öncesi eğitimde din ve ahlak eğitimi alanında bir boşluk olduğunu savunarak "Ülkemizde ilk ve ortaöğretimde din eğitimi ve öğretimi alanında önemli mesafeler alınmasına rağmen aynı şeyi erken çocukluk din ve ahlak eğitimi için söylemek mümkün değildir. Çünkü okul öncesi eğitim programlarında dinî ve ahlaki gelişime yönelik bir içerik bulunmamaktadır. Raporumuzda Türkiye'de okul öncesi din ve ahlak eğitiminin imkânı tartışılarak bu konuda yeni eğitim politikalarının geliştirilmesine dair öneriler sunulmaktadır" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 4-6 yaş grubuna yönelik Kur'an kurslarına 2014-2015 öğretim yılında 15 bin 265 çocuğun, 2019'da 150 bin çocuğun gönderildiğini söyleyen Yalçın, "halkın yüksek talebi" olduğunu öne sürerek okul öncesi eğitime dair 3 dini eğitim modeli açıkladı.

"Din ve Ahlak Eğitimi" modeli ile ilk ve ortaöğretimde uygulanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin ders olarak okul öncesi eğitime alınmasını, "Çoğulcu-Tercihli Din ve Ahlak Eğitimi" modelinde "okul öncesi ahlak eğitimi", "okul öncesi din-İslam eğitimi" verilmesi gerektiğini, savunan Yalçın'ın üçüncü modeli "Değerler Eğitimi" verilmesi yönünde oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Harmandalı’da çöp dağı kente akıyor!

SONRAKİ HABER

AB-Erdoğan yönetimi ilişkileri | AB için Türkiye’de temel haklar değil çıkarlar mühim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa