23 Mart 2021 16:07

Esenyalı ve Beşiktaş'ta kadınlardan İstanbul Sözleşmesi eylemi

Kadınların İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasına karşı eylemleri devam ediyor. İstanbul Beşiktaş ve Esenyalı'da sokağa çıkan kadınlar, "Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Fotoğraf: İstanbul Sözleşmesi Kampanya Grubu

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kadınların tüm itirazlarına rağmen İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına karşı kadınların eylemleri sürüyor.

Cumhurbaşkanı kararının 20 Mart gecesi Resmi Gazete'de yayımlanmasından itibaren eylemlerini sürdüren kadınların bugün İstanbul'daki adresi Esenyalı ve Beşiktaş oldu. "İstanbul Sözleşmesi'ni Uygula" kampanya grubunun çağrısıyla eylemlere katılan çok sayıda kadın, "Haklarımızdan, hayatlarımızdan ve İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

ESENYALI

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin çağrısıyla dernek binasının önünde eylem yapıldı.

BEŞİKTAŞ

İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu, İstanbul Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çekilmesini protesto etmek için Beşiktaş’ta bulunan Barbaros Meydanı önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada “İstanbul Sözleşmesi bizimdir! Vazgeçmiyoruz” pankartı açılırken “Sözleşmeden değil yolumuzdan çekil” ve “İstanbul Sözleşmesi kalacak sen gideceksin Bedri Gencer” dövizleri taşınırken sık sık “Koruma, aklama yargıla” ve “Kadın cinayetleri politiktir” sloganları atıldı.

"CAN GÜVENLİĞİMİZ HİÇE SAYILIYOR"

Açıklamada konuşan Kampanya Grubu’ndan Meltem Yalçın, “2011 yılında mecliste onaylanan tüm kadınları ilgilendiren sözleşme, kadınları şiddete mahkum etmeyi kafasına koymuş kadın düşmanlarının sözünü onaylayan tek bir adam tarafından gece yarısı kaldırıldı. İstanbul Sözleşmesi’ni tartışıp duruyorlar, çünkü kadınların şiddete mahkum olmasını istiyorlar. Kadınlar hayır diyemesin, kadınlar şiddete ses çıkaramasın, kendi hayatları hakkında karar alamasın istiyorlar. Kadınları korumakla yükümlü olan devlet ise erkek devlet olduğunu bir kez daha gösterip kadınların haklarını, can güvenliğini hiçe sayıyor. Aile yapısı bozuluyor, toplum değerleri parçalanıyor diyerek kadın düşmanlığına çağrı yapanlar, kadınların ve çocukların her türlü şiddete maruz kaldığı toplum ve aile düzenini savunuyor. Kadınların özgürleşmesinden korkuyorlar. Kadınlar üstündeki egemenliklerini kaybetmemek için çırpınıyorlar” ifadelerini kullandı.

"DEVLET MÜNFERİT DEĞİL"

İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesi ile erkeklerin ödüllendirildiğini vurgulayan Yalçın, kararı tanımadıklarını belirterek, “Karakollarda kadınları şiddete maruz kaldığı evlerine geri yollayan polisler, sığınaklarda kadınlara hapis hayatı yaşatan yetkililer, mahkeme salonlarında kadınları maruz kaldığı şiddet için suçlayan hakimler teşvik edildi. Bir sonraki kadın cinayetinde ortalıkta ikiyüzlü açıklamalar yaparak, cezasızlığın kol gezdiği bir ülkede, ağır ceza getireceğiz safsataları ile kamuoyunu yatıştırmaya çalışacaklar. Bir grup adamın sözünün, tek adamın kararının kadınlar tarafından hükmü yoktur! İstanbul Sözleşmesi gerektiği gibi uygulanana, erkek şiddeti son bulana kadar mücadelemiz devam edecek” dedi. Açıklama ses çıkarma eylemi ile son buldu.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de kadınlar: Haklarımızı savunmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz

SONRAKİ HABER

Libya açıklarında mülteci gemisi battı: 60 kişi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa