24 Mart 2021 04:55

Abdulkadir Selvi: Hafta sonuna kalmadan yeni kabine açıklanacak

Kabine değişikliğinin AKP kongresi sonrasına kaldığını aktaran Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Hafta sonuna kalmadan yeni kabine açıklanacak" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ilk hali | Fotoğraf: Kayhan Özer/AA

Paylaş

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, kabine değişikliğinin AKP kongresi sonrasına kaldığını belirterek "Hafta sonuna kalmadan yeni kabine açıklanacak" dedi.

Selvi, bugün yayımlanan "Erdoğan, 2023’ün yol haritasını açıklayacak" başlıklı köşesinde "Kabinenin, AK Parti kurultayından önce değişeceği beklentisi vardı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşzamanlı bir değişimi tercih etti. Böylece partiyi ve kabineyi birlikte düzenleyecek" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan'ın AKP yönetimine daha fazla yoğunlaştığını belirten Selvi, "Çünkü partiyi 2023 seçimlerine bu kadro götürecek. Erdoğan bu süre zarfında MKYK listesine alacağı isimler üzerinde yoğunlaştı. Yarın önce kongre, akşam saatlerinde ise yeni parti yönetimini belirleyecek. Ardından da hafta sonuna kalmadan yeni kabine açıklanacak" dedi.

Kabine değişikliğine dair beklentilerin pazartesi gününe yoğunlaştığını hatırlatan Selvi, "Ancak kongreden sonraya kaldı. Zaten bir süredir Ankara kulislerinde kabine değişikliği konuşuluyor. Hatta kabine için oranlar veriliyor, kimlerin gideceği konuşuluyor. Bakan olacak isimler hakkında değerlendirmeler yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan başka kimsenin bilgisi yok. O kadar net söyleyebilirim"  ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Japonya'da oy satın aldığını kabul eden eski bakan Kawai vekillikten istifa etti

SONRAKİ HABER

Türkiye’nin pek çok bölgesinde kar yağışı etkili oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa