24 Mart 2021 05:50

Türkiye’nin pek çok bölgesinde kar yağışı etkili oldu

Türkiye’nin pek çok bölgesinde mart ayının son haftalarında kar yağışı etkili oluyor.

İstanbul | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından İstanbul’da gece saatlerinde kar aralıklarla etkili oldu.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişi ve D-100 Karayolu Bostancı mevkiinde aniden başlayan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Kısa süreli yağan kar, araçların üzerinde ve çatılarda beyaz örtü oluşturdu. Sabah saatlerinde ise kar etkisini arttırdı. Yollar kısa sürede beyaza bürününce trafikte aksamalar yaşandı.

Kar yağışı trafiği de olumsuz etkiledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Trafik Yoğunluk Haritası verilerine göre saat 09.00 itibarıyla kentte trafik yoğunluğu yüzde 67'ye kadar çıktı. Öte yandan, bazı kesimlerde kısa süreli dolu yağışı da etkili oldu.

ANKARA

Ankara'da, ilkbahar mevsiminde şehri etkisi altına alan yoğun kar yağışı şaşkınlık yarattı. Yoğun kar yağışı ile kent beyaza bürünürken, sürücüler zor anlar yaşadı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri de karla kaplanan yollarda küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Aralıklarla yağan yağmurun ardından kent genelinde yoğun kar yağışı etkili oldu. Kenti beyaz örtüyle kaplayan yoğun kar, yollardaki sürücülere zor anlar yaşattı. Kar nedeniyle çok sayıda hasarlı trafik kazası yaşandı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri de karla kaplanan yollarda küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

KOCAELİ

Kocaeli'de hava sıcaklıklarının düşmesinin ardından sabah saatlerinde kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu.

Yeşil alanlar ve araçların üzerinde ince bir kar tabakası oluştu. Hava sıcaklığının 2 dereceye kadar düştüğü kentte, Kartepe ve yüksek kesimlerde karla kaplanan yollarda kar küreme çalışması yapıldı.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta gece saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşım aksadı, bazı araçlar yolda kaldı.

Kentin yüksek kesimlerinde akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Gece saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle yüksek kesimler beyaza büründü. Zonguldak-İstanbul Karayolu'nun Ereğli kesiminde ise ulaşım aksadı. Kara hazırlıksız yakalanan bazı sürücüler, yolda kaldı. Karayolları ekiplerinin iş makineleriyle karla kaplı yolu açmasının ardından araçlar ilerleyebildi. Ekipler, gece boyu kamyon ve iş makineleriyle çalışmalarını sürdürdü.

TEM'in Bolu geçişinde kar kazaları: 4 yaralı

BOLU

Bolu’da kar yağışı nedeniyle ulaşımın aksadığı TEM Otoyolu'nda meydana gelen 3 ayrı kazada 4 kişi yaralandı.

TEM Otoyolu'nun Köroğlu mevkiinde meydana gelen kazada, İstanbul istikametine seyir halinde olan TIR, kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. TIR'ın sürücüsü İhsan Y., aracın ön camından dışarı fırlayarak yaralandı. İhbar üzerine olay yerine 112 Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesine kaldırıldı.

Kaza nedeniyle TIR, yolun 3 şeridini de trafiğe kapattı. İstanbul yönünde ulaşım emniyet şeridinden sağlandı. Yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Yolda ulaşım, kaza yapan TIR'ın yoldan kaldırılmasıyla yeniden normale döndü.

2 KAZADA 3 KİŞİ YARALANDI

Öte yandan yine kar yağışı nedeniyle kayganlaşan TEM Otoyolu’nda meydana gelen 4 aracın karıştığı 2 farklı trafik kazasında, 3 kişi hafif şekilde yaralandı. Yaralılar tedavileri için kentteki hastanelere götürüldü.

Kazalar nedeniyle TEM’de uzun araç kuyrukları oluştu. Ekipleri, yolu açık tutabilmek için tuzlama ve küreme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kar nedeniyle Afyonkarahisar- Antalya karayolu ulaşıma kapandı.

AFYON

Afyon’da akşam saatlerinde başlayan kar yağışında Afyonkarahisar- Antalya karayolu kapandı, çok sayıda araç mahsur kaldı.

Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede etkisini artırdı. Yoğun kar yağışı, şehrin işlek ana yollarından Antalya karayolunda ulaşımı olumsuz etkiledi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Afyonkarahisar- Antalya karayolunda, 30’uncu kilometresinden itibaren ulaşım durdu. Karayolları, polis ve jandarma ekipleri uzun araç kuyruğunun oluştuğu yolun açılması için çalışma başlattı.

AĞRI

Ağrı'da, kar yağışı sonrası ulaşıma kapanan köy yollarında, karla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Ekipler, mart ayında kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan 4 köy yolunu açmak için zorlu çalışma yürütüyor.

Kış mevsiminin çetin geçtiği kentin köylerine ulaşmakta zorluk yaşayan İl Özel İdaresi’nin karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için yoğun çaba sarf ediyor. Taşlıçay ve Diyadin ilçelerine bağlı 4 köy yolunda çalışmalarını vardiyalı olarak 24 saat sürdüren İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşımın sağlanabilmesi için mesai yapıyor. Ekipler, zaman zaman kar kalınlığının iş makinelerinin boyunu aştığı yollarda ilerlemekte güçlük çekiyor.

Öte yandan Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğünce Doğu Anadolu Bölgesi'nde 6 il için kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı yapıldı. Açıklamada Ağrı, Erzurum, Erzincan, Kars, Iğdır ve Ardahan’da salı günü öğle saatlerinden itibaren çarşamba gecesine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olacağı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Abdulkadir Selvi: Hafta sonuna kalmadan yeni kabine açıklanacak

SONRAKİ HABER

AKP 7. Olağan Kongresi | Erdoğan yeniden Genel Başkan seçildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa