24 Mart 2021 17:27

KESK Ankara yürüyüşü İzmit'e ulaştı

KESK’in KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri için "Çalışma Hakkımı, İşimi İstiyorum" talebiyle İstanbul'dan Ankara'ya başlattığı yürüyüş Kocaeli’ye ulaştı. 

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

KESK MYK üyeleri ve Eğitim Sen MYK üyeleriyle birlikte konfederasyona bağlı diğer sendikaların MYK üyelerinden oluşan yürüyüş heyeti 24 Mart Çarşamba 17.30'da İzmit'te ulaştı. İzmit İnsan Hakları Parkında, CHP ve EMEP Kocaeli il yöneticileri ve MMO Kocaeli Şube Başkanı’nın katıldığı açıklamada KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasına rağmen OHAL ilan edildiğini ve Kanun Hükmünde Kararnamelerle ülkenin yönetildiğini söyleyen Gezen bunun bir tercih olduğunu, OHAL’den istifade çıkarılan 35 tane KHK ile bir gecede insanların işsiz bırakıldığını ifade etti. Gezen “KHK’ler ile işten atılanları etiketlediler, onları sivil ölüme mahkum etmeye çalıştılar. İş aradıklarında iş bulamamaları için, iş bulduklarında bir şekilde özel sektörde baskıladılar KHK ile atılanların çalışma hakkını yaşam hakkını gasp etmeye devam ettiler” dedi. OHAL’in sürekli hale geldiğini ve giderek faşist bir rejime evrimleştiğini söyleyen Gezen, KHK’lıların hak arama özgürlüğünün bile ellerinden alındığını KHK dosyalarının birikmesinden dolayı kurulan AHİM komisyonunun Cumhurbaşkanı tarafından atandığını ve komisyonun bir işe yaramayacağını ilk günden beri söylediklerini dile getirdi.

"BU MÜCADELE AYNI ZAMANDA BARIŞ, DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ"

Türkiye’de güvenceli çalışmanın sağlanması için, emekçi halkların ekonomik güçlük yaşamadan insanca yaşayacak bir ücret alabilsin, insanca çalışabilsin diye de yürüdüklerini söyleyen KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen “Bizim bu mücadelemiz aynı zamanda barış mücadelesi, emek mücadelesi, laiklik mücadelesidir” dedi. İktidarın kamusal hizmetleri bir bir piyasaya açtığını insanların sağlık hakkına erişebilmek için torpil aradığını söyleyen Gezen “Zenginlere ve sermayeye öncelik tanıdılar, salgın ile birlikte paketler açıkladılar hiçbir paketten emekçilerin yararına tek bir satır çıkmadı” ifadelerini kullandı. İnsan hakları eylem planı denilerek, anayasa denilerek altından daha büyük hak kayıplarının çıktığın söyleyen Gezen, insan haklarını hiç kimseyi ayırmaksızın savunan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin hukuksuzca düşürüldüğünü dile getirdi. Bir gecede halkın iradesinin yok sayılarak kadınların tüm tepkilerine rağmen İstanbul Sözleşmesi geri çekilmesinin ardından sadece 1 günde 6 kadın cinayetinin gerçekleştiğini ifade eden Gezen, kadınların kamusal alandan çekilip eve kapatılmasına razı gelmeyeceklerini söyledi eşit ve özgür bir yaşam istediklerini dile getirdi.

Gezen sözlerini noktalarken “Biz bu sendikaları sokaklarda var ettik biz bu sendikaları sokaklarda sürdürmeye, mücadelemizi kazanana kadar direnç göstermeye devam edeceğiz, iyi ki KESK’liyiz, iyi ki KESK var” dedi.

Basın açıklamasının ardından yürüyüş heyeti Ankara'ya uğurlandı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

5, 6 ve 7. sınıfların sınavları 3 Mayıs'tan itibaren yapılacak

SONRAKİ HABER

CHP’li Bakırlıoğlu TEİAŞ taşeron işçilerinin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa