25 Mart 2021 16:55

KESK İzmir Şubeler Platformu: Biat etmedik, etmeyeceğiz

KESK İzmir Şubeler Platformu, KESK’in Ankara yürüyüşüne ilişkin destek açıklaması yaparak, “Faşist baskılar son buluncaya kadar sömürüye ve her tür şiddete karşı mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Fotoğraf: MA

Reklam

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu, KESK’in Ankara’ya başlattığı yürüyüşe destek açıklaması yaptı. Kemeraltı Çarşı’sı girişinde bir araya gelen KESK üyeleri, “Çalışma Hakkımı İstiyorum, İşimi İstiyorum, KHK Zulmüne Son” pankartı açtı. KESK’liler sık sık “Direne direne kazanacağız”, “KHK’ler gidecek biz kalacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları attı.

Açıklamada konuşan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bülent Karakaş, örgütlü kötülüğün görülmemiş ve zıvanadan çıkmış bir şekilde her gün yeni bir saldırı dalgası başlattığını dile getirdi. Karakaş, bir hafta içerisinde HDP’ye kapatma davası, HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürüldüğü, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’ın gözaltına alındığı, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alındığını, Gezi Parkı’nın vakıflara devredildiğini hatırlattı.

"KORKU İKLİMİ YARATILMAK İSTENİYOR"

Yaşananların erken ya da baskın bir seçim oluşturmayı aştığını, faşist bir sürece evrilmeye doğru gittiğine dikkat çeken Karakaş, “Tüm toplumsal fay hatlarıyla oynanarak kafalarının ardındaki her ne ise onu hayata geçirip geçiremeyeceklerinin provalarını yapıyorlar. Korku iklimi yaratarak sadece bedenleri değil zihinlerimizi, ruhumuzu teslim almak, kuşatmak, hareket edemez hale getirmek istiyorlar. Hakları için itiraz eden, sesini yükselten, mücadele eden tek bir birey bile görmek istemiyorlar. Kendileri dışındaki tüm kesimleri iktidarlarının bekası için tehdit görüyorlar” dedi.

"BİAT ETMEDİK, ETMEYECEĞİZ"

Yürüyüşlerinin “artık yeter” haykırışı olduğunu, adalet ve demokrasi için yürüdüklerini dile getiren Karakaş, “Biz, onurlu bir insan olarak yaşamanın yolunun emek, demokrasi ve barış mücadelesinden geçtiğinin farkında olanlarız. Biz, ‘hak verilmez alınır’ diyenlerden mücadele bayrağını devralanlarız. ‘Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz’ şiarını yaşam felsefesi yapanlarız. Diz çökmedik, çökmeyeceğiz. Biat etmedik, etmeyeceğiz. Haksız, hukuksuz şekilde elimizden alınan işimiz iade edilinceye, faşist baskılar son buluncaya kadar patriarkaya, sömürüye ve her tür şiddete karşı mücadelemiz devam edecektir” diye konuştu.

Açıklama “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları ile sona erdi. (İzmir/MA)

Reklam