Nermin Abadan Unat Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Ödülü'ne başvurular başladı
Nermin Abadan Unat adına düzenlediği makale yarışmasına başvurular başladı. Siyasal Bilgiler Fakültesinde lisans öğrenimine devam eden öğrenciler 30 Temmuz’a kadar yarışmaya başvuruda bulunabilecek.
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi binası | Görsel: Google Haritalar
Mülkiyeliler Birliği tarafından Türkiye’de siyaset bilimi ve sosyoloji disiplininin öncülerinden, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin ilk kadın asistanı, doçenti ve profesörü olan Prof. Dr. Nermin Abadan Unat adına verilen Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Ödülü’ne başvurular başladı. Unat’ın 100’üncü yaşını kutladığı 2021 yılında organize edilen makale yarışmasına Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi lisans öğrencileri katılabiliyor.
Nermin Abadan Unat Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Ödülü, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri arasında toplumsal cinsiyet çalışmaları alanında özgün araştırma faaliyetlerini desteklemeyi ve lisans öğrencilerini bu alanda bilimsel çalışmalara özendirmeyi amaçlıyor.
Unat’ın 100’üncü yaş günü kapsamında organize edilen ödül için öğrenciler makalelerini 30 Temmuz 2021’e kadar teslim edebilecek. Sonuçlar 6 Eylül tarihinde kamuoyuna duyurulacak ve 18 Eylül tarihinde ödül töreni düzenlenecek.
Nermin Abadan Unat Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Ödülü başvuru koşulları şöyle:
- “Nermin Abadan Unat Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Ödülü”ne sadece Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi lisans öğrencileri başvurabilir.
- Her aday, kendisine ait, daha önce yayımlanmamış ve herhangi bir ödül almamış bir makale ile “Nermin Abadan Unat Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Ödülü”ne başvurabilir.
- Adaylar, birden fazla çalışma ile ödüle başvuramazlar.
- Ödüle aday gösterilecek makaleler, çok yazarlı olabilir.
- Ödüle aday gösterilecek makalelerin, daha önce bir yarışmaya katılmamış olması gerekmektedir.
- Ödüle aday gösterilecek makalelerin Türkçe olması beklenmektedir. Ancak adaylar, Jüri’nin değerlendirebileceği diğer dillerde yazılmış makalelerle de başvurabilirler.
- Adayların başvuru esnasında sunması gereken belgeler aşağıda sıralanmıştır:
- A) Ödüle başvuru gerekçesi (en fazla 1000 kelime),
- B) Adayın ayrıntılı özgeçmişi (varsa yayınları, bildiri sunarak katıldığı toplantılar).
- C) Adayın Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi lisans öğrencisi olduğunu gösterir öğrenci belgesi
(KÜLTÜR SERVİSİ)