26 Mart 2021 13:28

Şenyaşar ailesi: Dosya savcısıyla görüşme olumlu sonuç vermedi

"Adalet" talebini sürdüren Şenyaşar ailesi savcı ile görüştüklerini ancak hiçbir açıklama yapmadan dosyadaki gizlilik kararının devam edeceğini söylediğini belirtti.

Fotoğraf: MA 

Paylaş

2018 seçimleri öncesi Urfa'da AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı ile başlayan olaylarda eşi ve iki çocuğunu yitiren Emine Şenyaşar, 18 gündür sürdürdüğü "Adalet" talebini, bu kez Balıklıgöl'den duyurmaya çalıştı. Savcı ile görüşen aile olumlu bir yanıt alamadı. 
 
Urfa'nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 Genel seçimler öncesi AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınları tarafından eşi Hacı Esvet, çocukları Celal ve Adil Şenyaşar’ın öldürülmesi ve olay sonrası oğlu Fadıl’ın tutuklanmasına karşı anne Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı "Adalet Nöbeti" 18’inci gününde devam ediyor. Ziyarete ilişkin ailenin sosyal medya hesabından, “Hz. İbrahim'in makamında Allah'ın şaşmaz adaletine sığınarak ADALET mücadelemizi başlattık. Tüm engellemelere rağmen haklı talebimizden vazgeçmeyeceğiz. ADALET talebimiz 18’inci günde devam ediyor.” paylaşımı yapıldı. 

Ziyaretten sonrası Urfa Adliyesi'ne gelen aile, dosya savcısıyla görüşmek istedi. Dosya savcısıyla görüşmeden sonra Evrensel’e konuşan Ferit Şenyaşar, “Dosya savcısıyla görüştük, 3 yıldır yaşanmış bir olay var, her şey ortada olmasına rağmen dosyadaki gizlilik kararının nedenini ve gizlilik kararının kaldırılmasını istedik. Savcı, hiçbir açıklama yapmadan dosyadaki gizlilik kararının devam edeceğini ifade etti. Görüşmeden olumlu sonuç alamadık bizde adalet mücadelemize adliye önünde oturarak devam ettireceğimizi söyledik” dedi. (Urfa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antep'te Kod 29 ile işten atılan işçiler iş bulamıyor

SONRAKİ HABER

Uyuşturucu kullandığı görüntüleri yayılan AKP’li Kürşat Ayvatoğlu gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa