26 Mart 2021 14:43
/
Güncelleme: 20:31

HDP’li eski Siirt milletvekili Kadri Yıldırım yaşamını yitirdi

Diyarbakır’da 4 gün önce beyin kanaması geçiren Mardin Artuklu Üniversitesi'nde Rektör Yardımcısı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Siirt Milletvekili Prof. Dr. Kadri Yıldırım, yaşamını yitirdi. HDP Eşbaşkanları Prof. Dr. Kadri Yıldırım’ın yaşamını yitirmesine ilişkin yaptıkları açıklamada, “Mamoste Kadri’den çok şey öğrendik. Eserleri, derin birikimi bizimle yaşamaya devam edecek” dedi.

Kanama geçirdikten sonra Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitm ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan, oradan da Özel Memorial Hastanesi'ne sevk edilen Yıldırım, burada yapılan müdahaleyle kanaması durduruldu. Ancak bilinci kapanan Yıldırım, solunum destek cihazına bağlandı.

Tedavi gördüğü hastanede öğleden sonra durumu kötüleşen Yıldırım, akşam saatlerinde yaşam mücadelesini kaybetti.

10 yıl önce de beyin kanaması geçiren Yıldırım, 2020’nin Aralık ayında koronavirüse yakalanmış, koronavirüsü ağır geçirmesine rağmen hastalığı atlatmıştı.

Yıldırım’ın Diyarbakır’da toprağa verilmesi bekleniyor.

HDP'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Yazılı bir açıklama yapan HDP Eş başkanı Pervin Buldan ile Mithat Sancar, “26. Dönem Siirt Milletvekilimiz, Akademisyen Kadri Yıldırım’ın hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü ile öğrendik. Hayatını Kürt dili çalışmalarına adayan, sayısız bilimsel eseri ardında bırakan, binlerce öğrenci yetiştiren Mamoste Kadri’den çok şey öğrendik. Eserleri, derin birikimi bizimle yaşamaya devam edecek.Yıldırım’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve öğrencilerine başsağlığı diliyoruz." dedi. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Bütün toplum heybede

Bütün toplum heybede

Emekçileri bastırmak için grevler yasaklandı. “İç cepheyi tahkim” denilerek her kesimden siyasetçi, gazeteci ve aydına yönelik sabah operasyonları, tutuklamalar ve akılalmaz gerekçelerle açılan davalar sürüyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Adalet bakanı, "Kimileri ‘Bize soruşturma açın’ dercesine ortalıkta dolaşıyor" demişti. BİRTEK-SEN genel başkanının tutuklanmasından sonra siyasetçiler, gazeteciler ve sanatçılar şafak operasyonu ile gözaltına alındı

Evrensel'i Takip Et