26 Mart 2021 14:42

Borsa İstanbul yönetimi değişti, Katar temsilcisi de yönetime girdi

Borsa İstanbul'da genel müdürlük görevine Korkmaz Enes Ergun getirildi. Borsa İstanbul'un yüzde 10'unu alan Katar da yönetim kurulunda temsil edilecek.

Korkmaz Enes Ergun | Fotoğraf: Borsa İstanbul

Paylaş

Borsa İstanbul'da Genel Kurul sonrasında Hakan Atilla'dan boşalan genel müdürlük görevine Korkmaz Enes Ergun getirildi. Ergun, mevcutta Borsa İstanbul'da kotasyondan sorumlu genel müdür yardımcılığı görevini yürütüyordu. 

Kurumun yüzde 10’unun satıldığı Katar da bundan sonra Borsa İstanbul Yönetim Kurulu’nda temsil edilecek. Katar Yatırım Otoritesi’nden Borsa İstanbul Yönetim Kuruluna giren isim ise Ali Al Hammadi oldu.

Borsa İstanbul’un Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini ise Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanvekili Erişah Arıcan yürütüyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Borsa İstanbul’un Yönetim Kurulu üyeleri arasında yer alıyor.

Ayrıca Işınsu Kestelli de bağımsız yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

KORKMAZ ENES ERGUN KİMDİR?

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünde 1997 yılında tamamlayan Ergun, aynı yıl Borsa İstanbul’da çalışma hayatına başladı. Yüksek lisansını ve doktorasını Marmara Üniversitesi İktisat Anabilim Dalında tamamladı. 22 yıllık Borsa ve Sermaye Piyasaları tecrübesine sahip olan Ergun, çok sayıda şirketin halka arzının değerlendirilmesi ile işlem gören şirketlerin incelenmesini ve piyasa faaliyetlerini yönetti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP’li eski Siirt milletvekili Kadri Yıldırım yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Millî Gazete hedef gösterdi, "toplumsal cinsiyet eşitliği" dersine soruşturma açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa