26 Mart 2021 14:40

Millî Gazete hedef gösterdi, "toplumsal cinsiyet eşitliği" dersine soruşturma açıldı

Millî Gazete, Sağlık Bilimleri Üniversitesinde toplumsal cinsiyet eşitliği” dersi verilmesini hedef aldı, üniversite ders hakkında inceleme ve soruşturma başlattı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi | Fotoğraf: sbu.edu.tr

Paylaş

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ), üniversitelerindeki “toplumsal cinsiyet eşitliği” dersi verilmesine dair açıklama yaptı, “Müfredat dışında olduğu düşünülen konuşma ve anlatımlar hakkında ilgili fakülte dekanlığımız tarafından gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır" denildi. Söz konusu dersi Millî Gazete “Üniversitede fıtratı temelden reddeden ders”  başlığıyla haberleştirerek hedef gösterdmişti.  

Bugün Millî Gazete'de yer alan 'Üniversitede Fıtratı Temelden Reddeden Ders' başlıklı haberde geçen ifadelerle ilgili Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Bahse konu olan olayın bazı üniversitelerde zorunlu olmasına karşın üniversitemiz müfredatında seçmeli ders şeklinde yer alan ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ dersinde vuku bulduğu anlaşılmıştır. Üniversite olarak aile yapımızı, toplumsal değerlerimizi hedef alan, örf, adet ve kadim geleneklerimize, dini ve milli değerlerimize zarar veren hiçbir ders içeriğini kabul etmemiz, izin vermemiz, hoş görmemiz veya onaylamamız asla mümkün değildir. Müfredat dışında olduğu düşünülen konuşma ve anlatımlar hakkında ilgili fakülte dekanlığımız tarafından gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Ders bahanesiyle de olsa milli ve mukaddes değerlerimizin tartışma konusu yapılmasını asla tasvip etmiyoruz.  Gençlerimizi milli duygularla yetiştirmeyi ilke edinen üniversitemizin aynı hassasiyetleri taşıdığının ve çalışmalarını bu doğrultuda yürütmekte olduğunun bilinmesini arzu etmekteyiz" ifadelerine yer verildi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Borsa İstanbul yönetimi değişti, Katar temsilcisi de yönetime girdi

SONRAKİ HABER

CGT: İlaç tekelleri halkın sağlığını tehlikeye atıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa