28 Mart 2021 08:07

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Kürşat Ayvatoğlu yeniden gözaltına alındı

Görüntüleri yayımlandıktan sonra gözaltına alınan ve burnuna uyuşturucu değil pudra şekeri çektiğini iddia etmesinin ardından salınan AKP'li Kürşat Ayvatoğlu yeniden gözaltına alındı.

Kürşat Ayvatoğlu (sağda yuvarlak içinde olan) Hamza Dağ ile birlikte devir teslim töreninde iken | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan AKP'li Hamza Kürşat Ayvatoğlu, savcılık talimatıyla tekrar gözaltına alındı.

Lüks bir otomobilin içerisinde uyuşturucu madde kullandığı anda çekilen görüntüleri sosyal medyada yayılan ve gözaltına alınmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Hamza Kürşat Ayvatoğlu, pudra şekeri olduğunu iddia ettiği maddenin uyuşturucu madde olduğu ve arkadaşlarına da temin ettiğinin tespit edilmesi üzerine yeniden gözaltına alındı.

Ayvatoğlu hakkındaki soruşturmanın, TCK'nin "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Suçu" başlıklı 188'nci ve devamı maddeleri kapsamında genişletildiği bildirildi. Görüntüdeki maddenin uyuşturucu ve uyarıcı olduğunun belirlenmesi ve şüphelinin bu maddeyi arkadaşlarına da temin ettiği iddiası üzerine Ayvatoğlu, serbest bırakılmasının ardından savcılık talimatıyla yeniden gözaltına alındı.

Hamza Kürşat Ayvatoğlu'nun ifadesinde, kullandığı maddenin "pudra şekeri" olduğunu söylemesine rağmen araçta yanında bulunan ve gözaltına alınan iki kişinin "kullanılan maddenin uyuşturucu olduğunu, Ayvatoğlu'nun kendilerine de uyuşturucu temin ettiğini" belirttikleri öğrenildi.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuya dair yapılan açıklamada, Başsavcılığımızca şüpheli Hamza Kürşat Ayvatoğlu hakkında yürütülen soruşturma kapsamında sosyal medyada paylaşılan videoda yanında bulunduğu tespit edilen diğer şüpheliler M.D, M.Y.M, D.O. ve U.K. hakkında gözaltı talimatı verilmiş, şüphelilerden elde edilen bilgi ve yeni deliller çerçevesinde ise Hamza Kürşat Ayvatoğlu bugün sabah saatlerinde yeniden gözaltına alınarak hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 188 ve devamı maddeleri kapsamında soruşturma genişletilmiştir. Başsavcılığımızca tüm şüpheliler hakkında gerekli dijital incelemelerin tamamlanmasiı ve diğer şüphelilerin yakalanması için ayrıca kolluğa ek gözaltı talimatı verilmiştir. Soruşturma titizlikle devam etmektedir" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkların 2 ila 4 derece artması bekleniyor (28 Mart 2021)

SONRAKİ HABER

Sakarya'da kimyasal gazdan etkilenen 2'si polis 12 kişi hastaneye kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa