29 Mart 2021 10:50

Öğretmenler Kovid-19 aşısı talebi için derslere siyah maskelerle girecek

İzmir'de eğitim emekçileri aşı ve düzenli test taleplerini yinelemek, artan vakalara dikkat çekmek için yarın derslere siyah maske takıp girecek.

Fotoğraf: DHA

Reklam

Eğitim Sen İzmir 5 No'lu Şube üyesi eğitim emekçileri, Kovid-19 aşısı taleplerini yinelemek ve artan vakalara dikkat çekmek için 30 Mart'ta derslere siyah maske takarak girecek.

Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube, artan vakalara rağmen yüz yüze eğitimin önlem alınmadan devam etmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada İzmir’deki vaka sayılarının artışına dikkat çekilirken, eğitim emekçilerinin hâlâ aşı yapılmaması eleştirildi. Eğitim emekçileri aşı, düzenli test taleplerini yinelemek ve artan vakalara dikkat çekmek için 30 Mart günü (yarın) derslere siyah maske takarak girecek.

“EĞİTİM EMEKÇİSİ VE ÖĞRENCİLERDE VAKALAR ARTIYOR”

Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Özcan Çetin’in imzası ile yayımlanan açıklamada, kademeli normalleşme ile vaka sayılarının arttığı ifade edildi.

2 Mart itibarıyla yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte İzmir’deki vaka sayılarında artışın gözlemlendiğini söyleyen Çekin, “27 Şubat-5 Mart 2021 arasında ilimizin yeni vaka sayısı 100 binde 66,47’ye, 12 Mart 2021 de yapılan açıklamada 78,57’ye, 19 Mart 2021 tarihinde yapılan açıklamada 111,41 çıkarak yüksek riskli iller arasında yerimizi aldık. İlimizde görülen yeni vaka sayılarının, son 4 hafta içerisinde yüzde 161 artmış olması kaygılanmakta ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koymaktadır. Bugün vaka sayısı 30.021 ve test pozitiflik oranı yüzde 13.50 Ülkenin her yerinde olduğu gibi onlarca işyerinde eğitim emekçisi ve öğrenci vakaları her geçen gün hızla artıyor” dedi.

“AŞI KAMUSAL BİR HAKTIR, LÜTUF DEĞİLDİR”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yüz yüze eğitim başlamadan önce tüm öğretmenleri aşılanacağına ilişkin söylemlerini hatırlayan Çetin, “Gelinen aşamada köylerde çalışan öğretmenlerin bir bölümü dışında eğitim emekçilerinin çok büyük bölümüne hâlâ aşı yapılmamıştır. Aşı kamusal bir haktır, lütuf değildir. Ödediğimiz vergilerdir, emeğimizdir, sağlık hakkımızdır, yaşam hakkımızdır” diye ekledi.

Aşı, düzenli test, kamusal sağlık hakkı için mücadele çağrısında bulunan Çetin, “Eğitim emekçilerinin aşılanması ve düzenli test yapılması talepleriyle 30 Mart günü (yarın) işyerlerimize, okullarımıza siyah maskeyle gidiyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam