29 Mart 2021 15:41

Eğitim Sen üyesi emekçiler: Risk altındayız, koronavirüs aşısı istiyoruz

Eğitim Sen İstanbul 4 No'lu Şube üyesi emekçiler, aşıda eğitimcilere öncelik verilmesini istedi, "Risk altındayız, aşı istiyoruz" dedi.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

Eğitim Sen İstanbul 4 No'lu Şube üyesi eğitim emekçileri, koronavirüs aşısında eğitimcilere de öncelik verilmesini istedi, "Risk altındayız, aşı istiyoruz" dedi.

Eğitim kurumlarında gerekli tedbirlerin alınması ve eğitim emekçilerinin tamamının aşılanması yönündeki taleplerinin dikkate alınmadığını vurgulayan emekçiler, okulların önlemler alınmadan açıldığını belirtti.

Eğitim Sen üyesi emekçiler, yaptıkları açıklamada şunlar ifade etti:

"Şubemize bağlı olan Gaziosmanpaşa, Eyüp, Bayrampaşa, Sultangazi ve Arnavutköy ilçelerinde görev yapmakta olan öğretmen arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiler, maalesef okullardaki vaka sayısının hızla arttığı yönündedir. Şubemize bilgi veren 27 okuldan 44 eğitim emekçisi arkadaşımız, 89 öğrencimiz ne yazık ki bu süreçte Covid-19’a yakalanmıştır. İlçelerimizdeki bilgi alamadığımız okul sayısı da göz önünde bulundurulduğunda durumun vahameti ortaya çıkmaktadır. Bu konularda kimi okul idarelerinin açık ve şeffaf davranmadığı bilgileri gelmektedir. Okul idarelerini açık ve şeffaf davranmaya davet ediyoruz. Öte yandan basına da yansıyan haberlerde mutasyonlu virüs yayılımının küçük yaş gruplarında hastalanma oranını artırdığı bilgisi bizi daha da endişelendirmektedir.

Öğretmenlerin, öğrencilerin, eğitim kurumlarında görev yapan yardımcı hizmetli, memur, idari ve teknik personelin, ailelerin ve toplumun sağlıklı yaşam hakkı iktidarın yanlış politikaları nedeniyle açık tehdit altındadır. Bizlerin, aile bireylerimizin, öğrencilerimizin ve öğrenci velilerimizin hastalanması halinde başta siyasal iktidar olmak üzere sorumluluk MEB ve Sağlık Bakanlığı’nda olacaktır.

Bizler Eğitim Emekçileri olarak,
• Bilim insanlarının önerileri dikkate alınarak tüm sosyal ve ekonomik önlemler alınarak 3 haftalık tam kapanmanın uygulanmasını,
• Okulların ihtiyacını karşılayacak sayıda öğretmen ataması yapılmasını,
• Gerekli tedbirlerin alınması için okullara ödenek ayrılmasını,
• Her okula yeterli sayıda yardımcı personel ve bir sağlık görevlisinin atanmasını,
• Eğitim emekçilerine düzenli test yapılmasını,
• Salgın riski ortadan kalkana kadar sınavların iptal edilmesini
• Öğrencilerimizin eğitim hakkı açısından elzem olan yüz yüze eğitimin devam edebilmesi ve halk sağlığı açısından sonradan telafisi mümkün olmayacak mağduriyetlerin oluşmaması için tüm eğitim bileşenlerinin öncelikli olarak aşılanmasını talep ediyoruz.

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de günlük Kovid-19 vaka sayısı 32 bini aştı

SONRAKİ HABER

ABD'den Myanmar ile ticari ilişkileri askıya alma kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa