30 Mart 2021 19:35

Bodrumlu kadınlar, İstanbul Sözleşmesi için nöbet eyleminde

Bodrumlu kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı “Alanları terk etmiyoruz, nöbetteyiz” diyerek 2 hafta boyunca belediye meydanında oturma eylemi yapacaklarını duyurdu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bodrum’da kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı “Alanları terk etmiyoruz, nöbetteyiz” diyerek kadınlara mücadele çağrısında bulundu.

Bodrum belediye meydanında bir araya gelen kadınlar, iki hafta boyunca meydanda nöbet eylemi gerçekleştireceklerini duyurdu.

Dün başlatılan oturma eylemi bugünde tüm engellemelere rağmen devam etti. Kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini, tek adamın kararıyla İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilemeyeceğini söyledi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANANA KADAR ALANLARDAYIZ”

Polisin dağılın uyarısına karşılık kadınlar, “Alanlar, meydanlar bizimdir. Bu ülkedeki kadın cinayetleri son bulana kadar, İstanbul Sözleşmesi uygulanana kadar alanlardayız. Haklarımızdan, hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz” dedi.

Bodrum Eğitim Sen Temsilcisi Yüksel Okyay yaptığı açıklamada, “İstanbul Sözleşmesi tüm bireyleri koruyan bir yasadır. Bir kişinin ‘Bu sözleşmeyi feshediyoruz, çıkıyoruz’ demesi olacak şey değildir. Biz kadınlar bu kararı kabul etmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi bizimdir. Tüm bireylerin hakları güvence altına alınana kadar, kadınların talepleri yerine getirilene kadar bundan böyle alanlardayız” dedi.

Sendika, siyasi parti ve kitle örgütler, 29 Mart'tan başlayarak hafta boyunca 17.00-18.00 arası, 3 Nisan 2021 tarihinden itibaren de hafta boyunca 12.00-13.00 saatleri arasında belediye meydanında olacaklarını duyurdu. (Muğla/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İradelerimize sahip çıkmak için bugünden mücadeleye!

SONRAKİ HABER

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın fenni mesulü tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa